Antena 3 CNN Politică 6 milioane de euro vom plăti pentru cazarea aleşilor noştri. Nu vor să stea cu chirie şi să renunţe la lux

6 milioane de euro vom plăti pentru cazarea aleşilor noştri. Nu vor să stea cu chirie şi să renunţe la lux

6 milioane de euro vom plăti pentru cazarea aleşilor noştri. Nu vor să stea cu chirie şi să renunţe la lux
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Ian 2012   •   22:31

Aproape şase milioane de euro vom plăti în 2012 pentru cazarea parlamentarilor. Cei mai mulţi dintre aleşi refuză să stea cu chirie şi ţin cu dinţii de camerele lor din hoteluri de lux. Acolo au parte de un tratament regesc: piscină, spa şi servicii de menaj. Conducerea Parlamentului a încercat să renegocieze tarifele, însă dependenţa aleşilor de confort a câştigat.

Dar cu un preţ de lux. 1.800 euro pe lună costă închirierea apartamentului care a devenit a doua casă pentru deputatul Mircea Grosaru. Alesul minorităţilor stă aici de aproape 7 ani. Are acces la piscină, spa, sală de gimnastică şi, bineînţeles, la serviciile unei menajere.

Ca Mircea Grosaru mai sunt alţi 156 de deputaţi şi 81 de senatori. Nu vor să plece din camerele hotelurilor de 4 sau de 5 stele ca să stea în chirie. Chiar dacă ar fi de aproape trei ori mai ieftin. Cum conducerea Camerei Deputaţilor n-a reuşit să renegocieze preţurile la hotel, şi anul acesta, ca şi în 2011, vom plăti aproape 6 milioane de euro pentru cazarea parlamentarilor.

Condiţii pentru care plătim scump chiar şi când aleşii când sunt în vacanţă. Parlamentarii care nu stau la hotel, primesc peste 700 de euro pe lună pentru chirie. Aşa că pot să-şi ia un apartament de lux într-o zonă centrală.

Conducerea Camerei Deputaţilor tot mai speră să construiască un hotel al parlamentarilor care ar reduce costurile de cazare.

 


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close