Antena 3 CNN Politică 8 candidaţi la alegerile locale au calitatea de colaboratori ai Securităţii! Cinci dintre aceștia au decizii definitive!

8 candidaţi la alegerile locale au calitatea de colaboratori ai Securităţii! Cinci dintre aceștia au decizii definitive!

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) informează că 8 dintre candidații la alegerile locale, printre care și fostul președinte, Traian Băsescu, au calitatea de colaboratori ai Securității. CNSAS spune că a primit doar o parte din liste din județe, municipii și sectoare ale Capitalei.

8 candidaţi la alegerile locale au calitatea de colaboratori ai Securităţii! Cinci dintre aceștia au decizii definitive!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Sep 2020   •   15:18

În cazul lui Traian Băsescu, candidat la funcția de primar al municipiului București, CNSAS a câștigat procesul de fond, iar speța este în curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cazul lui Boros Ludovic, candidat la funcția de consilier judeţean în Sălaj, procesul a fost câştigat definitiv de CNSAS.

În cazul lui Brie Adrian Florin, care candidează tot în Sălaj pentru funcția de consilier judeţean, procesul este în curs de soluţionare la Curtea de Apel București.

CNSAS a câștigat definitiv și în cazul lui Igreţ Ioan (consilier judeţean Arad), Tudor Dumitru (Consilier local primăria Apostolache, judeţul Prahova), Stoian Marcel (consilier judeţean Harghita) și Pleşu Constantin-Corneliu (Consiliul judeţean Vaslui).

3.491 persoane nu sunt verificabile

Pentru Mărginean Ioan (Consilier judeţean Mureş) procesul a fost câştigat de CNSAS pe fond și speța este în curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Cu toate că s-au primit listele cu candidaţi de la Birourile Electorale Judeţene doar din 31 de judeţe, 22 de municipii reşedinţe de judeţ şi din Bucureşti, sectoarele 1, 4 şi 5, instituţia noastră a procesat cu prioritate datele privind candidaţii la funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean, consilier judeţean şi municipal, precum şi pentru candidaţii la funcţia de primar din oraşele municipii reşedinţe de judeţ”, spune CNSAS într-un comunicat de presă.

Din datele celor 6.678 candidați transmise până la 24 septembrie 2020, rezultă că 3.491 persoane nu sunt verificabile, fiind născute după 1973, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: Securitate candidati alegeri locale
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close