Antena 3 CNN Politică A apărut o nouă alianță politică! Formațiunea BINE va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare

A apărut o nouă alianță politică! Formațiunea BINE va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare

A apărut o nouă alianță politică! Formațiunea BINE va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: Facebook
02 Apr 2017   •   15:48

Alianţa politică Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE), formată din Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Noua Dreaptă (ND) va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare, a anunţat duminică preşedintele fondator al PRU, Bogdan Diaconu.

"După 27 de ani de fărâmiţare, de dezbinare pe partea naţionalistă a eşicherului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentative pentru naţionalismul din România şi-au dat mâna şi sunt hotărâte să facă bine României. Astăzi am semnat protocolul de constituire a alianţei politice (...) Blocul Identităţii Naţionale în Europa, denumită prescurtat BINE (...). Protocolul va fi depus la Tribunal (...) cel târziu marţi sau miercuri", a declarat Diaconu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, BINE a fost constituită de forurile de decizie ale PRU, PRM şi ND pe 25 martie.

BINE va avea o structură de conducere formată din trei copreşedinţi - Bogdan Diaconu, Adrian Popescu şi Tudor Ionescu - şi un birou permanent format din cinci reprezentanţi de la fiecare formaţiune, a afirmat Diaconu.

El a mai spus că alianţa BINE are obiectivul de a participa la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Conform preşedintelui PRM, Adrian Popescu, alianţa BINE va fi "pro România". "Ne pare rău (...) că nu ne-am gândit să facem această alianţă înainte de alegeri, pentru că ne verificam potenţialul", a spus Adrian Popescu.

El a precizat că a discutat cu Gigi Becali şi are permisiunea lui să comunice faptul că acesta "va accesa la această alianţă, pentru că este un bun român".

La rândul său, Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, a spus că alianţa este constituită "într-un moment cheie pentru România".

"Niciodată în istoria României trei partide naţionaliste nu s-au aliat", a mai afirmat Ionescu, precizând că alianţa are nevoie de 9% din voturi "pentru a accede în forul legislativ european şi naţional".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Bogdan Diaconu
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close