Antena 3 CNN Politică A dispărut de pe blog postarea lui Baconschi despre "mahalaua ineptă", care a dus la demiterea sa

A dispărut de pe blog postarea lui Baconschi despre "mahalaua ineptă", care a dus la demiterea sa

A dispărut de pe blog postarea lui Baconschi despre "mahalaua ineptă", care a dus la demiterea sa
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   22:23

Postarea intitulată "Opoziţia socialistă a trecut în sfârşit la fapte", în care Teodor Baconschi a folosit, în urmă cu o săptămână, exprimarea "mahalaua ineptă" cu referire la protestarii din Piaţa Universităţii, nu se mai regăseşte, luni seară, pe blogul acestuia.

Lunea trecută, Baconschi scria pe blog, că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", respectiv că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinând că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată", potrivit Mediafax.

Postarea nu se mai afla, luni seară, pe blogul lui Teodor Baconschi. Apare însă postarea cu titlul "Consultare, manifestare, escaladare", scrisă marţi, cu o zi mai târziu. Aceasta începe cu o referire la comentariile făcute cu o zi în urmă: "Deplângeam ieri escaladarea violentă a manifestaţiilor de duminică seara din Bucureşti".

Teodor Baconschi a fost demis, luni, pentru declaraţiile din acea postare.

În opinia sa, anul care începe va fi crucial pentru România. "Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", scrie Baconschi.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă". Teodor Baconschi se află luni la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea ministrului Teodor Baconschi, de la Ministerul de Externe.

×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi proteste
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close