Antena 3 CNN Politică A fost adoptată legea plafonării dobânzilor la credite. Ce s-a întâmplat în plenul Senatului

A fost adoptată legea plafonării dobânzilor la credite. Ce s-a întâmplat în plenul Senatului

A fost adoptată legea plafonării dobânzilor la credite. Ce s-a întâmplat în plenul Senatului
26 Feb 2018   •   18:24

Plenul Senatului a adoptat luni seară proiectul de lege inițiat de senatorul PNL Daniel Zamfir, care modifică Ordonanța de Guvern 13/2011, astfel încât dobânda pentru creditele ipotecare nu va depăși de 2,5 ori dobânda de referință a BNR. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputatilor fiind decizională. 

Au fost 73 voturi "pentru", 18 voturi "împotriva" și 13 abțineri. Senatorii USR au anunțat ulterior că s-au abținut la vot.

Acest proiect de lege a stârnit un război total în grupul PNL din Senat. Liberalul Daniel Zamfir a susținut acest proiect de lege, dar grupul PNL nu l-a susținut. Astfel, s-a ajuns la contre între Daniel Zamfir și Iulian Dumitrescu, liderul de grup al PNL, informează hotnews.ro.

”PNL nu o să susțină această inițiativă legislativă și întrucât ea este inițiată de un coleg de-al nostru și este semnată și de alți colegi, îmi revine mie plăcerea să vă informez de ce nu susținem acest proiect. Vreau să-i întreb pe inițiatori ce au cu milioanele de români care au depozite în bănci, ei cu ce au greșit? Dacă plafonăm dobânzile, atunci fi luați banii de la depozite. Practic, dacă această lege se va aplica de mâine, atunci vor fi luați banii din buzunarele românilor (...) Prin această lege favorizați marile companii și defavorizați IMM-urile. Se știe că marile companii contractează mult mai ușor credite, în timp ce IMM-urile vor lua foarte, foarte greu.”, a spus Iulian Dumitrescu, liderul senatorilor PNL.

×
Subiecte în articol: Senat proiect
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close