Antena 3 CNN Politică A murit Ion Diaconescu, preşedintele de onoare al PNŢCD

A murit Ion Diaconescu, preşedintele de onoare al PNŢCD

A murit Ion Diaconescu, preşedintele de onoare al PNŢCD
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    11 Oct 2011   •   22:05

Ion Diaconescu, fostul preşedinte al PNŢCD, a încetat din viaţă marţi seară. El a fost internat în repetate rânduri din cauza unor probleme cardiace.

Născut în data de 25 august 1917, Ion Diaconescu a fost un politician român care a luptat, în cursul carierei sale, împotriva regimului comunist. El a fost deţinut politic timp de 17 ani între anii 1947 şi 1964.

Din 1936 până în 1947 el a fost un membru marcant al Partidului Naţional Ţărănesc. După 1989 a fost în conducerea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, fiind ales deputat în Parlament în trei legislaturi consecutive.

Ciorbea: Sper ca acest exemplu de demnitate şi corectitudine să demonstreze că se poate şi la noi. Se poate mai bine, se poate mai cinstit, se poate mai corect

 
Get Adobe Flash player

Fostul prim ministru al României, Victor Ciorbea, l-a omagiat pe preşedintele de onoare al PNŢCD, stins din viaţă la 94 de ani, spunând că exemplul pe care acesta l-a dat în cariera sa politică ar trebui să fie un model pentru cei care doresc să urmeze această cale.

"Este o veste cumplită pentru orice ţărănist şi pentru orice cetăţean care mai crede în cinste, în corectitudine, în moralitate şi care are o fărâmă de respect pentru cei care şi-au petrecut cea mai importantă parte a vieţii în temniţele comuniste", a declarat fostul prim ministru al României, Victor Ciorbea.

Liderul PNŢCD a fost externat, luni 3 octombrie, din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, unde a fost internet din cauza unor probleme de ritm cardiac.
  
Ion Diaconescu mai fost internat la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" din cauza unor suferinţe cardiace. În februarie 2007, Ion Diaconescu a stat internat trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arterială şi cord pulmonar cornic (afecţiunea inimii din cauza unei bronşite).
  
Politicianul, în vârstă de 94 de ani şi văduv de un an, spunea recent că s-a retras din viaţa politică, dar doar din activitate, nu însă şi în ceea ce priveşte dorinţele şi idealurile sale politice.

CITEŞTE ŞI - BIO: Ion Diaconescu, Partidul Naţional Ţărănist şi lupta contra comunismului

×
Subiecte în articol: murit

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close