Antena 3 CNN Politică Academicianul Dinu C. Giurescu, despre modificarea Codului Penal: Reacţia ambasadelor a fost stranie

Academicianul Dinu C. Giurescu, despre modificarea Codului Penal: Reacţia ambasadelor a fost stranie

Academicianul Dinu C. Giurescu, despre modificarea Codului Penal: Reacţia ambasadelor a fost stranie
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Dec 2013   •   19:26
Academicianul Dinu C. Giurescu a fost invitatul lui Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de duminică seară, la Antena 3.
 
În contextul protestelor care au loc chiar la ora emisiunii, academicianul a fost întrebat cum comentează modificările aduse Codului Penal în Parlament, fapt care a dus la organizarea protestului de duminică. 
 
"Sigur, au fost câteva probleme şi la nivel de parlamentari dar şi reacţia reprezentanţilor diplomatici a fost stranie. Hop, imediat au sărit să ne critice şi să ne spună că acestea sunt motivele pentru care nu ne primesc în Schengen şi pentru care nu suntem bine. Cred că este cazul să ne păstrăm calmul şi să mergem înainte, pentru că există un soi de tendinţă. Anumite instituţii internaţionale vor să ne demonstreze că nu suntem demni de a face parte complet din comunitatea europeană. Cu tot respectul, nu suntem de categoria a doua. Dar da, facem gafe care ne pot aduce aici."
 
"Ne blamează lumea, ni se pun etichete. Eu aş vrea să reamintesc că nu toţi profesorii sunt corupţi, nu toţi oamenii de ştiinţă sunt corupţi, ba nici parlamentarii nu sunt toţi corupţi. Vorbesc ca deputat: avem obligaţia să fim cât mai deschişi faţă de oamenii care ne-au votat. De multe ori dăm impresia că avem ceva de ascuns", a explicat Giurescu. 
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close