Antena 3 CNN Politică MAI, despre culisele acordului politic pe tema Schengen: ”Aceste discuții vor continua și în 28 decembrie”

MAI, despre culisele acordului politic pe tema Schengen: ”Aceste discuții vor continua și în 28 decembrie”

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, miercuri seara, că s-a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria cu privire la extinderea spațiului comunitar Schengen în România și Bulgaria.

MAI, despre culisele acordului politic pe tema Schengen: ”Aceste discuții vor continua și în 28 decembrie”
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2023   •   22:19

”În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024”, anunță MAI.

Ministerul mai precizează că anul viitor se va discuta și despre includerea frontierelor terestre în spațiul Schengen.

”În consecință, pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie au avut loc discuții pe canale diplomatice, între ministerele de interne, ministerele de externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului care să încorporeze juridic respectivul acord politic. Aceste discuții vor continua mâine, 28 decembrie 2023. Materializarea acordului politic într-o decizie presupune acordul tuturor Statelor Membre UE, demers procedural care se va continua și mâine, 28 decembrie 2023”, adaugă MAI.

Din martie 2024, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă.

×
Subiecte în articol: acor politic Schengen România MAI
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close