Antena 3 CNN Politică Actorul Claudiu Bleonț vrea să fie primar. "Nu exclud colaborarea cu orice forţă politică"

Actorul Claudiu Bleonț vrea să fie primar. "Nu exclud colaborarea cu orice forţă politică"

Actorul Claudiu Bleonț a anunţat că vrea să candideze ca independent la alegerile locale pentru funcția de primar al comunei Beliș, din județul Cluj. 

Actorul Claudiu Bleonț vrea să fie primar. "Nu exclud colaborarea cu orice forţă politică"
Sursa foto: Facebook/Claudiu Bleont
de M.Z.    |    11 Iun 2020   •   13:47

El spune că nu își propune să facă politică tributară unei doctrine politice, ci vrea să facă "politica cetățeanului, politica locului, politica oamenilor" şi nu exclude și o colaborare cu un partid.

"(...) Astăzi mă simt un candidat independent, care nu îşi propune să facă politică tributară unei doctrine politice... sau mai bine spus îşi propune să facă politică cetăţeanului, politica locului, politica oamenilor. 

Îmi propun să fac administraţie înainte de toate, dar administraţie pentru cetăţean, în slujba lui, şi nu invers. Ştiu că pentru voi, cei din mediul urban, candidatura independentă este cea mai proprie mie, nu ascund că este seducătoare şi pentru mine şi cea mai potrivită sufletului meu şi felului meu de a fi. 

Dar când am decis să intru în această "frumoasa poveste" am făcut-o nu de pe poziţia actorului naiv şi boem, ci a unui potenţial viitor primar, deci a unui om care trebuie să treacă printr-o campanie electorală şi ce e mai important, să se asigure că mesajul său şi proiectul său vor deveni realitate. 

Claudiu Bleonţ: Nu exclud colaborarea cu orice forţă politică

Un proiect care depinde, fie că ne place sau nu, de susţinere politică şi finanţarea (mai ales în cazul unei comune) unui consiliu judeţean care este eminamente politic. Evident că finanţarea europeană şi toţi banii europeni degrevaţi de "interese politice" sunt ţinta oricărui primar onest şi ăsta e principalul meu obiectiv. 

Dar o administraţie de succes, mai ales în mediul rural (într-o comună ca Beliş al cărei buget este de 10 ori mai mic decât bugetul Teatrului Naţional din Bucureşti – şi o spun ca să înţelegeţi că nu banii sunt motivaţia mea), se poate realiza doar ca parte integrantă a unui ecosistem politic. 

Astea sunt regulile şi jocul democratic şi depinde doar de noi, să nu uităm că ele trebuie folosite în slujba cetăţeanului şi nu pentru propria mărire. 

Aşadar, nu mă dezic de drumul meu independent, dar nu exclud colaborarea cu orice forţă politică care mă ajută să îi slujesc pe moţii ăştia minunaţi ai Apusenilor şi locurile astea binecuvântate. (...)", a scris Claudiu Bleonţ, miercuri, pe pagina sa de Facebook. 
 

×
Subiecte în articol: Claudiu Bleonț Beliş candidatura
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close