Antena 3 CNN Politică Acuzații de fraudă în Parlament! Lider PNL: „Raportul Comisiilor juridice pe tema referendumului este un fals”

Acuzații de fraudă în Parlament! Lider PNL: „Raportul Comisiilor juridice pe tema referendumului este un fals”

Acuzații de fraudă în Parlament! Lider PNL: „Raportul Comisiilor juridice pe tema referendumului este un fals”
de S.T.    |    17 Apr 2019   •   11:17

Parlamentul a avizat referendumul cerut de președintele Klaus Iohannis. În timpul şedinţei, opoziţia a lansat însă acuzaţii grave.

Raluca Turcan a susţinut că documentul supus votului conţine informaţii false.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat miercuri că raportul Comisiilor juridice privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de organizare a referendumului este un „fals”, fiind amestecate mai multe texte, şi a solicitat refacerea acestuia, acuzaţii respinse de preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Nicuşor Halici, care a precizat că în raport doar i se solicită şefului statului să respecte Constituţia şi recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Raportul comisiilor este un fals. Raportul este falsificat în mod grosolan faţă de votul şi dezbaterile din comisie. Din nefericire, proiectul de hotărâre conţine cu totul şi cu totul alt text. Sunt amestecate prevederi legate de referendumul consultativ solicitat de preşedintele Iohannis şi cu cele de referendum de modificare a Constituţiei. Astăzi, documentul supus votului este unul fals. Preşedintele are dreptul de a consulta Parlamentul. Comisiile au dat un aviz favorabil fără niciun amendament. Solicităm refacerea raportului”, a afirmat Turcan în plenul Parlamentului.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close