Antena 3 CNN Politică Acuzații de trădare și șantaj în ALDE. Motivul disputei dintre Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin

Acuzații de trădare și șantaj în ALDE. Motivul disputei dintre Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin

Acuzații de trădare și șantaj în ALDE. Motivul disputei dintre Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin
Sursa foto: Foto: Calin Popescu Tariceanu/Facebook
20 Mar 2017   •   08:21

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a afirmat, duminică seară la un post de televiziune, că l-a „şantajat” pe Călin Popescu Tăriceanu ”în a susţine oameni de calitate pe listele pentru parlamentare” şi a preferat persoane ca fostul ministrul al Educaţiei Sorin Câmpeanu sau rectori în detrimentul lui Daniel Barbu, precizând că ”aici a fost disputa şi aici e poate durerea cea mai mare a domnului Tăriceanu”.

”Dacă domnul Tăriceanu îl numeşte şantaj, da, atunci pot să spun că l-am şantajat pe domnul Tăriceanu. L-am şantajat în a susţine oameni de calitate pe listele pentru parlamentare (…) Nu am fost de acord şi n-o să fiu de acord în viitor (…) să promovăm oameni care nu corespund profilului pe care noi vrem să-l punem în politică”, a afirmat copreşedintele ALDE, scrie news.ro.

Daniel Constantin a menţionat că neînţelegerile dintre el şi Tăriceanu au început să se intensifice din momentul în care s-a opus punerii pe listele pentru alegerile arlamentare unor oameni preferaţi de preşedintele Senatului, subliniind preferinţa acestuia pentru Daniel Barbu.

”Nu sunt de acord cu anumiţi oameni. Sunt de acord cu alţi oameni, oameni de calitate şi l-am susţinut pe domnul Sorin Câmpeanu, am mai avut un rector pe care l-am propus din partea Partidului Conservator (…) în detrimentul altor oameni (…) în detrimentul domnului Daniel Barbu. Aici a fost disputa şi aici e poate durerea cea mai mare a domnului Tăriceanu. Îl înţeleg, domnul Daniel Barbu a fost de la început lângă dânsul, e un om de valoare. Eu am considerat că, după experienţa de la Primăria Capitalei, nu cred că putem să avem o tracţiune. Şi au mai fost şi alte cazuri, celebrul caz cu Tudor Ionescu la Primăria Capitalei.(…) Asta e problema, că am vrut să punem acolo oameni cu vizibilitate”, a explicat Constantin.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că la alegerile legislative a fost ”pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord ”în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective”, precizând că a făcut o ”concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin Tariceanu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close