Antena 3 CNN Politică Acuzații grave în PNL. Vicepreședinte liberal: „Cătălin Predoiu a fost trădat mișelește”

Acuzații grave în PNL. Vicepreședinte liberal: „Cătălin Predoiu a fost trădat mișelește”

Acuzații grave în PNL. Vicepreședinte liberal: „Cătălin Predoiu a fost trădat mișelește”
Sursa foto: Foto: Facebook/Cezar Preda
30 Mai 2017   •   20:43

Vicepreședintele PNL Cezar Preda acuză jocurile din partid care au condus la decizia lui Cătălin Predoiu de a renunța la candidatura pentru șefia Partidului Național Liberal.

„PNL încotro? Este scaunul marelui Bratianu potrivit aspirațiilor și ambițiilor candidaților înscriși in competiție?. Este in dreptul unui membru PNL provenit din PD-L de a se așeza in el?

Statutar, răspunsul este DA pentru ambele ipostaze. Sunt întrebat tot mai des, ce cred?,pe cine susțin?,cum ma implic? Astăzi, vreau sa spun câteva lucruri, sa explic, sa particip, in felul meu, la aceasta competiție.

De la fuziune,nu a fost zi de la Dumnezeu, ca, din fiecare colț al țării, din oricare structura PNL din teritoriu,sa nu se facă auzite remarci precum: ne-am asociat cu Băsescu, cu fsn-istii, cu cei care au tăiat pensii și salarii, cu cei care impurifica liberalismul.

Sunt oameni cărora le „pute” oricare dintre membrii PD-L, oameni care urăsc visceral. Care este marea noastră vina? Am intrat intr-un proiect grandios, imperios necesar,pentru a da României, primul președinte liberal. Am acceptat umilințe pe care nici un partid nu le accepta, am strâns din dinti, am tăcut atunci când aveam dreptul sa vorbim, am acceptat resemnați , dar activi, o fuziune grea. Și poate niciodată total definitivata.

Am avut o înțelegere ca între frați: unul da președintele, celălalt, primul ministru! Din start am văzut ca celor care erau responsabili de a construi prin ECHILIBRU( cuvântul cheie al reușitei fuziunii), noul partid, le mirosea urat, și au făcut totul pentru a nu se tine de cuvânt.

Am văzut ca cel pe care PD-L, cu drag și cu susținere masiva, l-au pus in vârful acestei construcții, omul care, împins de lideri marcanți sa-și asume o candidatura, a fost trădat mișelește de aceiași, pentru strict interese personale. Numele lui:Cătălin Predoiu. Nu am o prietenie consolidata cu el, ne despart multe abordări, dar are tot ce-i trebuie pentru a fi președinte. Eu nu l-am trădat! Prin renunțarea lui, in fapt, am trimis militanții PD-L, acasă!

Candidaturile celor trei colegi trebuiesc apreciate. Oricare dintre noi putea sa o facă! Ei au făcut-o, și-au asumat. Cât de sinceri sunt fiecare dintre ei, in abordarea campaniei, in promisiuni, in viziune vom vedea! Campania interna este umbrita de interesele personale ale susținătorilor, care, uitând brusc istoria fiecărui candidat, îl văd „soluția” pentru viitorul PNL și al României!

Eu am decis, de la început sa nu intru in echipa nici unui candidat( asta nu înseamnă neaparat ca ei doreau asta) eu cred ca am dreptul sa fiu in echipa celor 4950 de delegați la congres care nu lupta pentru nici o funcție! E dreptul meu sa ma poziționez așa, in interiorul partidului, sa nu spun nimic, nici de unul nici de ceilalți. Dar văd,cu surprindere ca asta nu e de ajuns. Funcționează cu succes: ” cine nu e cu noi, e împotriva noastră”.

Unii se schimba de la o zi la alta( deunăzi, un coleg, care in Malta, in prezenta președintelui României și a peste 20 de colegi milita pentru o lupte intensa împotriva candidaturii lui Le Pen al României-nb:unul dintre candidați, anunța ca organizatia din care face parte îl susține pe ” Le Pen” la conducerea partidului! Curat murdar!) Cam aceasta este atmosfera de acum, in partidul „și al meu”!

Îmi respect partidul, îmi respect colegii , respect candidații și cu responsabilitate, ma uit spre viitor! Este viața pentru cei ca mine și după 17 Iunie.
Pentru noul președinte, este o responsabilitate imensa! Este in măsura cel care va fi ales președinte sa facă fata întâlnirilor cu d-na Merkel, cu d-l Macron, cu d-l Junker, cu d-l Tusk, cu d-l Rajoi și cu altii ca ei. Pentru ca ei sunt familia noastră, ei sunt cei cu care te așezi la masa și care vor sa-ți vadă viziunea politica, economică, socială.

Ma uit la președinte, ma uit la PNL și vreau sa particip la creșterea încrederii in el. Sper ca dorința mea și a multora sa nu fie frânte de celebra deja: ” N-avem nevoie de voi!”. Succes PNL!”, a scris Cezar Preda pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: cezar preda Catalin Predoiu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close