Antena 3 CNN Politică Acuzații grave la adresa Guvernului Orban. Ghinea, USR: Au legiferat ceva și acum niște funcționari termină textul. Eu zic să nu riște nimeni pușcăria!

Acuzații grave la adresa Guvernului Orban. Ghinea, USR: Au legiferat ceva și acum niște funcționari termină textul. Eu zic să nu riște nimeni pușcăria!

Europarlamentarul USR, Cristian Ghinea dezvăluie că a cerut Guvernului Orban textul ordonanței de urgență pe fonduri europene, însă i s-a răspuns, pe ton șoptit, că încă se lucrează la acel text. ”Asta e atât de ilegal încât cineva trebuie să răspundă”, spune Ghinea.

Acuzații grave la adresa Guvernului Orban. Ghinea, USR: Au legiferat ceva și acum niște funcționari termină textul. Eu zic să nu riște nimeni pușcăria!
Sursa foto: Foto captura Antena 3
05 Feb 2020   •   13:57

Dezvăluirea a fost făcută de Ghinea pe pagina sa de Facebook.

”Guvernarea noaptea ca hoții naște aberații. Tot încercând să găsesc textul OUG pe fonduri europene, mi se spune că încă se lucrează la text. Așa șoptit. Vă dați seama la ce nivel a dus Boloș penibilul? Au legiferat ceva în guvern și acum niște funcționari termină textul. Asta e atât de ilegal încât cineva trebuie să răspundă. Niște funcționari pot scrie orice într-o lege deja adoptată. Eu zic să nu riște nimeni pușcărie pentru Boloș. Opriți nebunia asta”, a scris Ghinea, pe Facebook.

”Pe fonduri europene este vorba de decizii care au impact de miliarde de euro pentru următorii zece ani și este inadmisibil că nu se știe nici măcar câte ordonanțe au fost date de către ministrul Boloș, unii zic 5, alții zic 7. Și ca harababura să fie completă, ordonanțele care nu sunt depuse la Parlament până la numărarea voturilor la moțiunea de cenzură nu intră în vigoare. La această oră încă se lucrează la textul acestor ordonanțe. Dacă e doar pentru update, trebuie să fie făcut pe modificările orale exprimate de prim-ministru în ședința de guvern și vizibile în stenogramă. Orice altă modificare la text la această oră este ilegală și intenționez să fac o plângere penală dacă se confirmă. La Parlament nu a ajuns niciun text și mai e puțin și moțiunea de cenzură se votează. Repet, este vorba de decizii pe mulți bani și de care depinde dezvoltarea României. Penibil - aceeași mizerie”, a mai scris Cristian Ghinea.

În imaginile transmise din Parlament se vede cum premierul Ludovic Orban primește mai multe foi pe care le semnează și pe care face anumite completări.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close