Antena 3 CNN Politică Acuze grave aduse preşedintelui Partidului Conservator: “Domnule Constantin, cum vă priviţi în ochi colegii de partid, membrii familiei şi pe toţi cei care cunosc preţul actualei poziţii?”

Acuze grave aduse preşedintelui Partidului Conservator: “Domnule Constantin, cum vă priviţi în ochi colegii de partid, membrii familiei şi pe toţi cei care cunosc preţul actualei poziţii?”

Acuze grave aduse preşedintelui Partidului Conservator: “Domnule Constantin, cum vă priviţi în ochi colegii de partid, membrii familiei şi pe toţi cei care cunosc preţul actualei poziţii?”
15 Dec 2014   •   13:01

Duminică, a avut loc reuniunea membrilor Biroului Politic al Partidului Conservator, format din parlamentari și liderii din județe. Ordinea de zi a fost întreruptă de un eveniment neașteptat, o scrisoare deschisă trimisă de Iacob Gheorghe, membru al Partidului Conservator din 2011, liderului PC, Daniel Constantin. Rândurile lui Gheorghe au devenit subiectul principal de discuție al celor prezenti.

În scrisoare, Daniel Constantin a fost acuzat că a folosit partidul pe post de trambulină pentru a ocupa funcții politice, urmărindu-și propriile interese, uitând de obiectivele partidului și de cei care l-au sprijinit. Iată scrisoarea care a ajuns la toți membrii Biroului Politic al Partidului Conservator:
"Domnule presedinte Daniel Constantin, Am văzut cu toții cum în ultima vreme ați dat dovadă de lipsă de curaj și viziune. Habar nu aveți ce înseamnă politica. Ați transformat partidul care v-a ales într-unul de buzunar, umil și tăcut, servitor al altor actori politici. V-ați urmărit exclusiv interesele personale și ați uitat și de brandul acestui partid, dar și ce înseamnă să ai onoare și să spui adevărul. În 2012, Partidul Conservator a fost unul dintre cele trei partide care a făcut USL-ul, construcție care a schimbat destinul României, a câștigat încrederea românilor și 3 rânduri de alegeri. Și asta nu datorită acțiunilor dumneavoastră. În toți acești ani, v-ați ascuns în spatele celor puternici, iar singurul efort făcut a fost acela de a vă lipi de un scaun. Preocupat exclusiv de propria imagine și cum să dați bine în poză, ați lăsat de izbeliște partidul, parlamentarii, filialele, fără urmă de coordonare și perspectivă politică. Ați ignorat nemulțumirile membrilor și i-ați uitat pe toți cei care v-au << cocoțat>> în funcțiile de unde astăzi nu mai vedeți nimic. De dragul funcției și al imaginii, ați mințit justiția și l-ați înfundat pe cel care v-a inspirat și sprijinit. Ați băgat la închisoare 12 oameni nevinovați ascunzând adevărul confirmat de rapoartele publice ale Curții de Conturi din 2003 și 2004 care demonstrează că în dosarul ICA nu există niciun prejudiciu pentru Ministerul Agriculturii. Ați devenit cu bună știință complicele lui Dacian Ciolos, cel care fără bază legală a dat girul pentru ca Ministerul Agriculturii să se constituie parte civilă într-un dosar construit din răzbunare politică. Domnule Constantin, cum vă priviți în ochi colegii de partid, partenerii, membrii familiei și pe toți cei care cunosc prețul actualei poziții și funcții? Și totuși, față de acest partid, aveți datoria unui minim gest de onoare: să vă dați demisia. Nu ați oferit nimic, nici partidului, nici mie. Nu avem nimic de pierdut.

IACOB GHEORGHE Membru al PC din decembrie 2011
"

Scrisoarea lui Iacob Gheorhe vine la scurt timp dupa un alt incident petrecut in interiorul partidului, la una dintre reuniunile anterioare ale Biroului Politic. La acea reuniune, vicepresedintele Cristian Popescu Piedone a cerut congres, implicit a unor schimbari profunde in interiorul partidului:
E groasa. Daca nu incepem constructia de jos, nu rezolvam nimic. Va propun in ianuarie – februarie Congres Extraordinar. Sa vedem ce facem cu acest partid. Trebuie resuscitat. Eu, la primarie, in consiliu, am avut 6 consilieri, acum am 14. Fiecare trebuie sa-si consolideze cetatea. Trebuie sa vedem: putem merge asa mai departe?”.

Daniel Constantin a admis nevoia unei schimbari, dar a opinat ca ar fi mai degraba nevoie de o campanie de marketing, care sa mai “ajusteze” pe ici, pe colo, imaginea partidului, spre amuzamentul celor prezenti: ”La 9, diseara, ma vad cu o firma de marketing. Sa ne rebrenduim”.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin dosarul telepatia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close