Antena 3 CNN Politică Adina Anghelescu: Mii de magistrați habar n-au avut că erau monitorizați!

Adina Anghelescu: Mii de magistrați habar n-au avut că erau monitorizați!

Camera deputatilor a votat astăzi respingerea inițiativei privind desființarea secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Adina Anghelescu, jurnalist specializat în probleme de justiție, a vorbit marți seară la Antena 3 despre decizia Parlamentului.

Adina Anghelescu: Mii de magistrați habar n-au avut că erau monitorizați!
Sursa foto: Antena 3
30 Iun 2020   •   21:13

„Este o poveste foarte lungă. Astăzi din punctul meu de vedere, Camera Deputaților a înfrânt într-adevăr coaliția anti SIIJ. (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie - n.red.) Nu era o problemă foarte mare, era un hop la Camera Deputaților, dar la Senat, unde urmează să se dea votul pe acest proiect, nu cred că vor fi probleme.

SIIJ a fost înființată în urma tuturor dezvăluirilor făcute în presă, în urma raportului făcut de inspecția judiciară, cu tot ce s-a întâmplat la DNA pe dosarele cu magistrați, mii care habar n-au avut că erau monitorizați și erau introduși în dosare ținute multe din ele la sertar și jucate în anumite momente pe care le dicta politicul prin șefii DNA de atunci, ultima fiind doamna Kovesi.

Mii de magistraţi au fost monitorizaţi

Portocală a fost trimis în judecată, dar mai sunt dosare cu personaje din aceste elite cum ar fi dosarele procurorilor de la DNA Oradea, apoi mai sunt și alte dosare care privesc foștii judecători cum ar fi domnul judecător Bogdan Tudoran. Cred că acest personaj e unul care face mătănii pentru desființarea SIIJ-ului, pentru că el se ascunde de o bună parte de vreme după ușile spitalelor de Psihiatrie și nu este de găsit. SIIJ nu l-a găsit până acum ca să îl audieze(...).

Predoiu are încă un proiect de lege privind desființarea SIIJ-ului

Aici vorbim despre o bătălie dintr-un război neterminat, pentru că domnul Predoiu are încă un proiect de lege privind desființarea SIIJ-ului în dezbatere la Ministerul Justiției și așteaptă momentul asaltului cu acest nou proiect, moment pe care îl gândește a fi când va avea PNL majoritate parlamentară”, a spus Adina Anghelescu, marți, la Antena 3.

Desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, respinsă de Camera Deputaților

Camera Deputaților a respins, marți, propunerea de desființare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Raportul Comisiei juridice, de respingere, a fost votat cu 167 de voturi „pentru”, 97 „împotrivă” și 25 de abțineri.

Adina Anghelescu: Mii de magistraţi au fost monitorizaţi

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu infractiuni justitie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close