Antena 3 CNN Politică Administraţia Prezidenţială anunţă că învestitura ministrului delegat pentru Buget va avea loc joi, de la ora 11.00

Administraţia Prezidenţială anunţă că învestitura ministrului delegat pentru Buget va avea loc joi, de la ora 11.00

Administraţia Prezidenţială anunţă că învestitura ministrului delegat pentru Buget va avea loc joi, de la ora 11.00
de M.T.    |    27 Aug 2014   •   21:37

Ceremonia de învestitură a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov va avea loc joi, de la ora 11.00, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, Traian Băsescu a amânat ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la eveniment în ultimul moment, preşedintele considerând că, astfel,  premierul „ar putea să nu mai susţină propunerea” pe care a făcut-o.

„Această ceremonie nu se va desfăşura decât în prezenţa primului-ministru, chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui. S-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei, care cere să fie respectată chiar şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui”, a spus Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta şi-a motivat absenţa prin întâlnirile avute în cursul zilei de miercuri, dar a precizat că l-a împuternicit pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la ceremonie.

Anterior anunţului făcut de Administraţia Prezidenţială, Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicită reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimineaţă, între orele 9:00 şi 12:00.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close