Administraţia Prezidenţială anunţă că învestitura ministrului delegat pentru Buget va avea loc joi, de la ora 11.00

de M.T.    |    27 Aug 2014   •   21:37
Administraţia Prezidenţială anunţă că învestitura ministrului delegat pentru Buget va avea loc joi, de la ora 11.00

Ceremonia de învestitură a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov va avea loc joi, de la ora 11.00, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, Traian Băsescu a amânat ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la eveniment în ultimul moment, preşedintele considerând că, astfel,  premierul „ar putea să nu mai susţină propunerea” pe care a făcut-o.

„Această ceremonie nu se va desfăşura decât în prezenţa primului-ministru, chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui. S-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei, care cere să fie respectată chiar şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui”, a spus Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta şi-a motivat absenţa prin întâlnirile avute în cursul zilei de miercuri, dar a precizat că l-a împuternicit pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la ceremonie.

Anterior anunţului făcut de Administraţia Prezidenţială, Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicită reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimineaţă, între orele 9:00 şi 12:00.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close