Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanţelor, anunţ despre economia ţării dacă România intră în Spaţiul Schengen

Ministrul Finanţelor, anunţ despre economia ţării dacă România intră în Spaţiul Schengen

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a spus joi că intrarea României în Spaţiul Schengen se va traduce prin creştere economică.

Ministrul Finanţelor, anunţ despre economia ţării dacă România intră în Spaţiul Schengen
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    13 Oct 2022   •   16:20

"În evaluarea mea ar fi un plus de 0,5 puncte procentuale ca urmare a intrării în Schengen", a spus Adrian Câciu, potrivit Mediafax.

Aderarea României la spaţiul Schengen accelerează creş­terea economică şi balansează deficitul co­mercial.

Creşterea expor­turilor ţării şi a competitivităţii exporta­torilor ar fi principalele avantaje ale intrării în Spaţiul Schengen.

În consecinţă, majorarea exporturilor aduce atât creştere economică, cât şi diminuarea deficitului comercial la bunuri, cea mai mare vulnerabilitate a economiei româneşti din acest moment.

Marcel Ciolacu: "Congresul PES va adopta o rezoluție prin care întreaga familie social-democrată europeană va susține aderarea României la spațiul Schengen"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că socialişti europeni vor vota, în cadrul Congresului PES, o rezoluţie pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va participa în perioada 13-15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiștilor Europeni (PES Congress), în cadrul căruia social-democrații europeni vor vota o rezoluție pentru susținerea fermă a aderării României la spațiul Schengen.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Adrian Câciu spatiul Schengen
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close