Antena 3 CNN Politică Adrian Cioroianu: Celula de criză din România a făcut tot ce se putea face

Adrian Cioroianu: Celula de criză din România a făcut tot ce se putea face

Adrian Cioroianu: Celula de criză din România a făcut tot ce se putea face
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Ian 2013   •   19:02

Fostul ministru de Externe al României Adrian Cioroianu a declarat că, în ceea ce priveşte criza ostaticilor din Algeria, celula de criză din România a făcut "ce se putea face" şi că vinovaţii sunt "teroriştii arabi".
   
Fostrul ministru de Externe Adrian Cioroianu a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că autorităţile române au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ostaticii români şi că, dacă ar fi fost ministru, ar fi procedat la fel.
   
"Aş fi procedat aşa cum s-a procedat, pentru că nu se judecă în bine şi rău, cred că s-a făcut ce se putea face, date fiind condiţiile obiective ale momentului. Vinovaţii nu sunt cei din celula de criză, ci teroriştii arabi, drept pentru care teroriştii sunt cei care sunt vinovaţi. Nu văd ce se putea face mai mult, în condiţiile date", a declarat Cioroianu.
   
Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică, că ministerul îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile alegeriene nu informat corect, concret şi la timp despre situaţia celui de-al doilea român mort în urma atacului din Algeria.
   
"MAE îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect, complet şi la timp în legătură cu situaţia reală de sănătate a cetăţeanului român", a precizat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.
   
El a menţionat, reluând informaţia difuzată duminică de MAE, că un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria.
   
Cazanciuc a precizat că din informaţiile obţinute de autorităţile române rezultă că decesul celui de-al doilea cetăţean român a intervenit la spital ca urmare a rănilor grave suferite de acesta.
   
"Partenerii occidentali ne-au confirmat în cursul zilei de ieri că ultimul cetăţean român era eliberat şi spitalizat în condiţiile în care nu a fost permis accesul la faţa locului. În încheierea operaţiunii militare a dezvăluit adevărata dimensiune a atacului terorist, numărul mare de victime şi violenţa asupra multor cetăţeni. MAE va asigura repatrierea corpurilor neînsufleţite a celor doi cetăţeni români", a adăugat Cazanciuc.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close