Antena 3 CNN Politică Cine este Adrian Curaj, ministrul desemnat al Educației Naționale și Cercetării

Cine este Adrian Curaj, ministrul desemnat al Educației Naționale și Cercetării

Cine este Adrian Curaj, ministrul desemnat al Educației Naționale și Cercetării
Sursa foto: foto: Fundația Caesar
15 Noi 2015   •   14:48
Adrian Curaj, noul ministru desemnat al Educației, este născut la 14 octombrie 1958 în Bucureşti. Este profesor la catedra Managementul Cercetării și Director al Centrului de Management Strategic și Asigurarea Calității în Învățământul Superior la Universitatea POLITEHNICĂ din București precum și Șeful Catedrei UNESCO pentru Politici în Știința și Inovare  la Școala Națională de Studii Politice și Administrație Publică – SNSPA.

În calitate de consultant al Băncii Mondiale, UNESCO, UNIDO, ETF (European Training Foundation) și Comisei Europene pentru educație terțiară, politici în știință și inovare, Adrian Curaj a coordonat numeroase proiecte de cercetare și a publicat articole științifice și cărți. Două dintre invențiile la care este co-autor au luat medalii de aur la Salonul de Invenții de la Geneva, în  2009 și 2013.

Adrian Curaj
este membru al RISE – Research, Innovation and Science Policy Experts HLEG la CE, membru al EFFLA-European Forum for Forward Looking Activities (2012-2014), și membru al PEOPLE Advisory Group (2007-2012), la CE. În prezent este membru al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, membru al ARCOR – Asociația Română pentru Clubul de la Roma, membru al Board of Directors al U.S. Fulbright Commission în România, fiind reprezentantul României în Bologna Follow-Up Group.

×
Subiecte în articol: Adrian Curaj
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close