Antena 3 CNN Politică Adrian Duicu, fostul baron PSD de Mehedinți, condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

Adrian Duicu, fostul baron PSD de Mehedinți, condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie.

Adrian Duicu, fostul baron PSD de Mehedinți, condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Feb 2020   •   14:32

Duicu (ex-PSD, actual membru Pro România) a fost arestat preventiv și la domiciliu timp de aproximativ un an, între 3 aprilie 2014 și 1 aprilie 2015. Apoi, a fost condamnat, în 2017, de Curtea de Apel București la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare în procesul în care este judecat pentru mai multe infracțiuni.

Procurorii DNA susțineau în 2014, în referatul la dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu, faptul că acesta şi-a folosit calitatea influentă pentru a determina o promovare în centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Ştefan Constantin Ponea, şeful Poliției Mehedinți, potrivit g4media.ro.

Procurorii susţineau că traficul de influenţă s-a făcut din biroul de premier al lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.
 

×
Subiecte în articol: adrian duicu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close