Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase afirmă răspicat cine trebuie să fie viitorul premier. ”Alegătorii au hotărât”

Adrian Năstase afirmă răspicat cine trebuie să fie viitorul premier. ”Alegătorii au hotărât”

Adrian Năstase afirmă răspicat cine trebuie să fie viitorul premier. ”Alegătorii au hotărât”
16 Dec 2016   •   09:42

Fostul premier Adrian Năstase a fost invitat, vineri, la ”Previziuni”, unde a dialogat cu Adrian Ursu despre rezultatul alegerilor din 11 decembrie.

Potrivit lui Adrian Năstase, nu există echivoc în nominalizarea viitorului premier, pe listă existând un singur nume viabil, cel al lui Liviu Dragnea.

”Alegătorii au hotărât că Dragnea este nevinovat și că el trebuie să conducă programul de guvernare care să schimbe situația actuală” a spus Adrian Năstase.

Fostul premier afirmă, despre legea care nu permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern, că a fost o lege necesară la vremea ei, dar că ar putea fi schimbată.

”Orice lege poate fi modificată. Putem introduce în lege ca premierul să aibă mustață. Este important să nu mergem înapoi în timp” a adăugat Năstase.

A fost remarcat și contextul european în care PSD a câștigat România, în condițiile în care votul de pe 11 decembrie contrazice trendul din multe alte state.

”România a fost singura țară din Europa de Est care a ieșit din comunism pe poarta din stânga. Moda acum este să iești pe poarta din dreapta, România iese din nou pe poarta din stânga. Este interesant destinul stângii în România” explică Adrian Năstase.

De ce au votat așa românii? Adrian Năstase crede că sunt mai multe explicații și că votul a fost unul negativ în aceeași măsură cu votul pozitiv pentru PSD.

”Pierderea speranței că lucrurile merg într-o direcție bună. Nemulțumirea că alegerea președintelui nu a dat rezultate. Nemulțumirea că guvernul președintelui nu a dat rezultate. Nemulțumirea generală legată de gestionarea relației cu Bruxelles, față de globalizare. Este vorba de un vot care a mers spre un program foarte bine articulat. Problema acum este dacă PSD va fi lăsat să pună în aplicare ce s-a angajat să facă, sau va fi o presiune ce va duce la disiparea forței de implementare. Și ar putea fi mai ales din exterior, nu din interior” a conchis Adrian Năstase.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close