Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, avertisment către PSD. „Asta ar fi cea mai mare greșeală”

Adrian Năstase, avertisment către PSD. „Asta ar fi cea mai mare greșeală”

Adrian Năstase, avertisment către PSD. „Asta ar fi cea mai mare greșeală”
Sursa foto: Foto: Adrian Nastase/ Facebook
de S.T.    |    25 Noi 2019   •   10:43

Adrian Năstase a reacţionat pe blog după scandalul din PSD. Fostul premier scrie că cea mai mare greșeală pe care PSD ar putea să o facă ar fi să cadă într-un conflict intern.

În plus, un congres în preajma Crăciunului ar fi nociv, deoarece există riscul unui transfer rapid de putere. 

„S-a încheiat, cu adevărat, epoca Liviu Dragnea pentru PSD. Viorica Dăncilă a încercat, din răsputeri, să arate că a înțeles mesajul alegătorilor transmis la alegerile europarlamentare, a realizat schimbări de mesaj însă, din păcate, ele nu au fost cunoscute de un număr suficient de mare de concetățeni. Se pare ca nici strategia construita de consultanti nu a fost adecvată.

Rezultatele alegerilor europarlamentare și prezidențiale din acest an nu sunt o catastrofă pentru PSD decât dacă nu sunt înțelese cauzele acestora. Din momentul în care Viorica Dăncilă și-a asumat, cu mult curaj, candidatura la prezidențiale, ea a preluat și riscul major de a deconta personal ultimii trei ani de guvernare ai PSD, cu bune și cu rele. Cred, in continuare, că desemnarea lui Tăriceanu candidat la prezidentiale ar fi permis păstrarea guvernării până la alegerile urmatoare. Se pare că orgoliul unora dintre „baroni” a fost mai puternic…

Cea mai mare greșeală insă pe care ar putea să o facă PSD acum ar fi să cadă într-un conflict intern menit a reașeza rapid scaunele în jurul mesei. Un congres la PSD în preajma Crăciunului ar fi nociv, deoarece există riscul unui transfer rapid de putere sub impactul emoțiilor, nu al calculului strategic cu argumente raționale și realiste.

După părerea mea, în PSD ar trebui să existe o scurtă perioadă de tranziție, până la un congres extraordinar la mijlocul lunii februarie, în care să fie aleasă o conducere care să fie capabilă să asigure reconstrucția partidului în ciclul politic 2020-2024”, a scris Adrian Năstase, luni dimineață, pe blogul său.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase PSD scandal avertisment
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close