Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Din conflictul dintre Băsescu şi Tăriceanu a avut de câştigat Antonescu

Adrian Năstase: Din conflictul dintre Băsescu şi Tăriceanu a avut de câştigat Antonescu

Adrian Năstase: Din conflictul dintre Băsescu şi Tăriceanu a avut de câştigat Antonescu
Sursa foto: Adrian Nastase
21 Mar 2009   •   14:53

Alegerea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al PNL provoacă reacţii puternice în rândul politicienilor. Democrat-liberalii spun că e momentul ca Antonescu să vină cu un program adevărat, în locul atacurilor la Traian Băsescu. Unii din liderii PSD susţin că este vorba de o ?revoluţie de catifea? produsă însă într-un mod elegant. Pentru conservatori, un lucru este clar: alegerea lui Antonescu relansează lupta pe scena politică.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase consideră că liberalii au vrut să-l sancţioneze pe Călin Popescu Tăriceanu, pentru că dus partidul în opoziţie. În opinia sa, a fost un vot negativ la adresa fostului premier, dar în aceeaşi măsură, unul favorabil lui Crin Antonescu. Năstase a remarcat mesajul destul de radical şi înfruntarea permanentă a liberalilor cu şeful statului. Din conflictul prelungit dintre Tăriceanu şi Băsescu a avut de câştigat Crin Antonescu. În noua variantă a conducerii liberale, echipa Antonescu-Orban este mult mai determinantă decât cea veche, a adăugat Năstase.

Fostul premier PSD apreciază că Antonescu va continua cu mesajele dure împotriva lui Băsescu şi va merge la prezidenţiale cu o campanie după un model asemănător lui Sorin Oprescu sau Barack Obama.

Despre viitoarele atacuril la adresa preşedintelui, vorbeşte şi vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal Cezar Preda. Acesta transmite noii conduceri a PNL să vină cu un program politic şi să renunţe la obiectivul de a-l da jos pe Traian Băsescu. Cezar Preda a adăugat că alegerea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al PNL nu va schimba cu nimic relaţiile dintre liberali şi PD-L.

Conservatorii cred că odată cu venirea lui Crin Antonescu în fotoliul de preşedinte al PNL s-a relansat lupta, care era cantonată de ani de zile în disputa politică dintre Băsescu şi Tăriceanu. Secretarul general al Partidului Conservator, Codruţ Şereş consideră că, odată cu Crin Antonescu, revine în prim-planul scenei politice româneşti discursul ?spumos?, argumentat, în detrimentul replicilor tăioase şi atacurilor la persoană cu care românii au fost obişnuiţi cel puţin în ultimii patru ani.

Liderii UDMR cred că prin alegerea unui nou preşedinte, PNL are numai de câştigat. Preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, se declară convins că noul lider va face din PNL un partid şi mai important pe scena politică.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close