Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV. Adrian Năstase, mesaj de susținere pentru ministrul Justiției

EXCLUSIV. Adrian Năstase, mesaj de susținere pentru ministrul Justiției

EXCLUSIV. Adrian Năstase, mesaj de susținere pentru ministrul Justiției
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    05 Sep 2017   •   15:39

EXCLUSIV.  Adrian Năstase are un mesaj de susținere pentru ministrul Justiției.

Modificările la legile justiţiei au fost lăudate de fostul premier, Adrian Năstase. Într-o postare pe blogul personal, Năstase îl felicită pe ministrul justiţiei pentru profesionalism, dar, spune el, şi „pentru umor”.

„Mai intai, vreau sa-l felicit pe ministrul Tudorel Toader. Pentru seriozitate si profesionalism in abordarea nevoii de modificare a legilor justitiei. Dar si pentru umor. Ideea de a propune numirea procurorului general de catre Senat, pentru a raspunde ingrijorarilor ambasadei americane, mi s-a parut remarcabila.
 
Intrebarea este daca prin astfel de modificari, precum cele propuse, se raspunde corect unor disfunctionalitati evidentiate in ultimii ani in sistemul de justitie. Unii politicieni sau analisti, incapabili sa analizeze cu seriozitate aceste propuneri, au acuzat ca „ne intoarcem la justitia din timpul Nastase-Stanoiu”. De ce nu la perioada Nastase- Diaconescu? Pentru ca, in ultima perioada a guvernarii 2001-2004, ministru de justitie a fost Cristian Diaconescu.
 
Sigur, ca in acei ani au fost si multe greseli. Tocmai trecusem de perioada CDR in care, spre exemplu, SIPA intrase in subordinea directa a ministrului justitiei („prietenii stiu de ce”). In final, am corectat si povestea asta. Dar, revizuirea din 2003 a Constitutiei, legea transparentei averilor, reglementarea conflictului de interese, legile justitiei – in general, crearea PNA, finalizarea in 2004 a negocierilor cu Comisia europeana pentru capitolul JAI (Justitie si Afaceri interne) au insemnat progrese importante in acest domeniu.
 
Am avut alaturi de noi specialisti remarcabili din tarile europene”, scrie fostul premier pe blogul său.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close