Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Nu mă voi lupta pentru o funcţie, dar dacă am susţinere voi candida la preşedinţia PSD

Adrian Năstase: Nu mă voi lupta pentru o funcţie, dar dacă am susţinere voi candida la preşedinţia PSD

Adrian Năstase: Nu mă voi lupta pentru o funcţie, dar dacă am susţinere voi candida la preşedinţia PSD
Sursa foto: Nastase
17 Ian 2010   •   23:17

Adrian Năstase este dispus să preia şefia PSD, pentru binele partidului. Învitat la Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, Năstase a vorbit despre nevoia PSD-ului de a-şi restabili direcţia şi convingerile politice. Liderul social-democrat este de părere că împreună cu o echipă nouă, din care să facă parte şi Cristian Diaconescu şi Victor Ponta, ar putea reinventa viitorul partidului. În cee ce priveşte schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al partidului, Năstase s-a abţinut de la comentarii şi a declarat că este o decizie a Congresului Naţional al PSD.

Adrian Năstase va lupta pentru preşedinţia PSD dacă va avea sentimentul că se poate constitui o echipă credibilă care să ajute la definirea liniei ideologice a partidului. Liderul social-democrat a avansat numele lui Victor Ponta şi al lui Cristian Diaconescu ca posibili membri ai acestei echipe, fără a preciza în ce poziţii îi vede pe cei doi.



Pe de altă parte, Năstase susţine că o nouă funcţie de premier sau de preşedinte al ţării nu îl mai atrage. Asta pentru că principala lui preocupare este direcţia în care se va îndrepta PSD după Congresul Naţional. Năstase a evitat să se pronunţe asupra unor posibile candidaturi la funcţia de preşedinte al PSD şi nici nu a răspuns tranşant dacă Mircea Geoană trebuie sau nu schimbat din funcţie.

Potrivit surselor, Adrian Năstase şi-ar dori să formeze o echipă de conducere a PSD cu el la şefia partidului , cu Victor Ponta pe postul de preşedinte executiv, cu Cristian Diaconescu - preşedinte al Consiliului Naţional şi Liviu Dragnea, secretar general al PSD.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Nastase PSD partid
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close