Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Nu sunt de acord cu multe decizii ale lui Dragnea, dar ele trebuie respectate

Adrian Năstase: Nu sunt de acord cu multe decizii ale lui Dragnea, dar ele trebuie respectate

Adrian Năstase: Nu sunt de acord cu multe decizii ale lui Dragnea, dar ele trebuie respectate
04 Aug 2017   •   19:27

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, vineri, că el nu este de acord cu multe decizii ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea, dar a adăugat că acesta trebuie respectat în calitatea sa de şef al partidului. 

"Acum este preşedintele partidului şi câtă vreme este preşedinte partidului, trebuie să se bucure de respectul datorat. Nu sunt de acord cu multe dintre deciziile lui. Pe unele i le-am transmis direct, despre altele am scris", a afirmat Năstase la ”100 de minute”, precizând că s-a întâlnit ultima dată cu Dragnea în urmă cu două sau trei luni, când acesta l-a vizitat la Fundaţia Titulescu. 

Întrebat dacă este posibil scenariul prezentat de Victor Ponta în care actualul premier Mihai Tudose să îi ia locul lui Dragnea în fruntea PSD, Năstase a spus că partidul are alte probleme acum, iar Dragnea trebuie să fie conştient de aceste lucruri. 

"Partidul are alte probleme, după părerea mea, şi Dragnea ar trebui să fie conştient de lucrul acesta. A reluat şedinţele Biroului Permanent, dar la prima nu a participat. Eu cred că la a doua ar trebui să participe. Ar trebui organizat săptămânal. Ar trebui partidul să gândească o strategie politică pentru următorii ani. Ar trebui partidul (...) să facă ceea ce deja a făcut PNL, am impresia urmând sugestiile mele, şi anume să creeze departamente şi un guvern din umbră. Nu e cazul cu un guvern din umbră când eşti la putere, dar departamentele ajută în primul rând să construieşti liderii de mâine. Deci practic, partidul şi-a consumat resursele în mare măsură şi cred că în acest moment este foarte important ca partidul să îşi refacă aceste resurse. Aţi mai auzit ceva de Institutul Şincai, Institutul Social Democrat? El este blocat, e nevoie de un preşedinte acolo. E nevoie de cursuri de formare. Aceste lucruri sunt importante şi vom vedea peste un an, doi, trei, cine va fi în locul lui Dragnea sau nu va fi", a explicat Năstase. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close