Antena 3 Politică Adrian Năstase: „Falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va încăleca ce a mai rămas din vechiul PNL”

Adrian Năstase: „Falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va încăleca ce a mai rămas din vechiul PNL”

de Andreea Ştefan    |    01 Iun 2021   •   16:36
Adrian Năstase: „Falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va încăleca ce a mai rămas din vechiul PNL”
Hepta

Adrian Năstase, fost premier și fost lider al PSD, este de părere că „falanga fostului PDL”, susținută de președintele Klaus Iohannis, încearcă să acapareze PNL.

Adrian Năstase a analizat istoria liberalilor după 1990, care au fost meru o anexă la partidele de la putere.

”„Nimic nu se pierde, totul se transformă”. Un exemplu bun îl reprezintă nucleul PDL din interiorul PNL, care se regrupează pentru a prelua conducerea formațiunii, la congresul din septembrie.

Istoria liberalilor, după Revoluție, a fost destul de nefericită. În ’92, nu au intrat în noul parlament, în ’96 erau controlați de țărăniști. În 2000, au încheiat un acord parlamentar cu PSD, acord pe care l-au rupt după câteva luni. Apoi au intrat sub controlul PD-ului „de stânga”, al lui Băsescu, în timp ce vechiul liberal și urmaș al Brătienilor, Theodor Stolojan, își pregătea capitularea celebră din 2004.

După 2004, PD si PNL au trăit o frumoasă poveste de dragoste care a durat vreo doi ani. Ulterior, pentru a ramane la guvernare, liberalii au facut o înțelegere cu PSD. După alegerile din 2008, ei au vrut sa aibă în continuare premierul, deși înțelegerea cu PSD era ca partidul cu mai multe mandate să desemneze șeful guvernului.

„A urmat o altă istorie de dragoste cu PSD”

Pentru ca au tergiversat, încercând să șantajeze PSD, Băsescu a facut o înțelegere cu Geoană, care a devenit președintele Senatului, și l-a pus pe Boc premier. A urmat o altă istorie de dragoste cu PSD, când Ponta și Crin Antonescu au creat USL. Proiect care nu a rezistat tentației candidaturii la președinție.

În sfârșit, PNL a putut să reintre în succesiunea Brătienilor, alegându-l ca președinte pe Iohannis, președintele Forumului democrat al germanilor din România. Corect, pentru că marile familii, periodic, decid să aducă sânge proaspăt în genealogiile lor. În timp, pentru a-și păstra puritatea ideologică, PNL i-a preluat pe toți locotenenții lui Băsescu.

Urmeaza faza finală, falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va încăleca ce a mai rămas din vechiul PNL și va forma un nou partid prezidențial. Recepția va avea loc la Conacul Brătianu de la Florica, iar ideolog șef al noii conduceri va fi Florin Roman, ținând seama de experiența sa la Romarm, Avas si Eximbank”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close