Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, despre cine ar putea fi viitorul premier

Adrian Năstase, despre cine ar putea fi viitorul premier

Adrian Năstase, despre cine ar putea fi viitorul premier
23 Iul 2016   •   22:06

Fostul premier Adrian Năstase a opinat, în ediția de sâmbătă a emisiunii Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu, cine și cum ar putea ajunge prim-ministru în România:

Lucrurile vor depinde foarte mult de rezultatul alegerilor și majoritatea care se va forma. Majoritatea respectivă va încerca să prezinte un candidat propriu. Teoretic, partidele ar trebui să se prezinte în campanie cu un candidat de premier. PSD nu va face asta și nu este în ordine. Cred că oamenii vor vota știind cineva va conduce Guvernul. Uitați-vă peste tot, la toate alegerile, luați Spania, Italia, Franța, este clar de la început cine va fi premier.

În măsura în care rezultatul nu va fi foarte bun, nu va fi în măsură partidul să numească un candidat la conducerea guvernului, atunci va trebui găsită o altă soluție. Și aici intervine președintle și eu cred că Iohannis urmărește o situație de pat, de blocaj, în care PSD și PNL să rămână blocate la nivel de 35%, ca să aibă posibiltiatea să decidă fie o formulă de dreaptă, sau de mare coaliție, în care să fie interesate cele două partide, cu posibilitatea ca el să sugereze un ministru tehnocrat – nu știu, o formulă de exemplu, cum este cea cu Mugur Isărescu, doar ca exemplu vorbesc.

Dacian Cioloș este o variantă foarte comodă, dar nu cred că va dori să facă asta, să piardă contactul cu Bruxelles. Nu cred că își dorește să își mențină acest salariu, când are un parcurs diferit la Bruxelles.

Costin Borc este un tip foarte bun pe chestiuni de managament, de infra și meta structuri economice, dar nu cred că este ușor de acceptat din punct de vedere politic. Poate să aibă un rol într-un guvern PNL.

George Maior cred că s-a săturat să tot fie pe lista de premieri. El era pe lista aceea și dacă Victor Ponta câștiga. Aici este un careu de valeți, dar mi se pare că nu este relevant pentru discuția asta. Și mai avem și un Jolly Joker, Traian Băsescu. Dacă luăm în glumă acest subiect, ajungem și la bancul cu iepurașul și Traian Băsescu, dar nu pot să îl spun acum.

×
Parteneri
Horoscop 10 iunie 2023. Peştii întâlnesc o persoană specială, Leii strălucesc şi sunt în centrul atenţiei
x close