Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Preşedintele Traian Băsescu ar putea anunţa că Emil Boc şi-a dat demisia

Adrian Năstase: Preşedintele Traian Băsescu ar putea anunţa că Emil Boc şi-a dat demisia

Adrian Năstase: Preşedintele Traian Băsescu ar putea anunţa că Emil Boc şi-a dat demisia
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Feb 2012   •   11:18
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, avansează pe blog ideea că preşedintele Traian Băsescu ar putea anunţa la consultările politice de luni demisia premierului Emil Boc şi demararea procedurilor pentru constituirea unui nou guvern.

Năstase afirmă, într-o postare pe blog, că ar putea apărea o surpriză din partea şefului statului la consultările politice anunţate luni.

"SURPRIZĂ – el ar putea anunţa că Boc şi-a dat demisia iar consultările sunt pentru a desemna un nou premier. Evident, Băsescu va încerca să schimbe doar primul-ministru nu şi pe cei mai importanţi membri ai guvernului, ca să nu se supere cu partidul... Unii vor spune că nu este elegant şi că, după Roman, Stolojan, Baconschi, el îl sacrifică pe Boc. Alţii vor răspunde, resemnaţi, că aşa sunt scorpionii...”, susţine Năstase pe blog.

Social-democratul remarcă şi faptul că lipsa opoziţiei din Parlament va crea o problemă pentru votul de învestitură al noului guvern, iar acesta ar fi al doilea motiv pentru care Băsescu organizează consultările politice.

"Sacrificiile rituale de până acum nu au dus la liniştirea mulţimii. Sacrificarea lui Boc va fi suficientă?” se întreabă Năstase.

Liderul arată, totuşi, că este doar un scenariu: "E doar o variantă de scenariu”.
 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close