Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, propunere surprinzătoare: cabinetul Grindeanu 2

Adrian Năstase, propunere surprinzătoare: cabinetul Grindeanu 2

Adrian Năstase, propunere surprinzătoare: cabinetul Grindeanu 2
Sursa foto: Foto: Facebook / Adrian Nastase
20 Feb 2017   •   09:23

Desemnarea unui nou ministru al Justiţiei din afara politicii, așa cum a anunțat prim-ministrul Sorin Grindeanu, pune în discuţie configuraţia viitoare a Executivului, spune fostul premier Adrian Năstase.

Fostul premier vorbeşte, într-o postare pe blogul  personal, despre un guvern "de coabitare", mixt, cu miniştri politici şi tehnocraţi.

Năstase este de părere că PSD nu are formulată o ''politică relativ coerentă'' în domeniul justiţiei, ceea ce a dus la întreg haosul din domeniul penal. Mai mult, Adrian Năstase crede că actuala majoritate parlamentară ar putea cere un vot de încredere pentru un Guvern Grindeanu 2.

Adrian Năstase a detaliat aceste teorii, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, la Antena 3:

“Este evident că discuțiile legate de un viitor ministru al Justiției se poartă și în contextul în care se știe că președintele are un drept de veto, chiar dacă temporar, în această privință. De aici și ideea unei numiri cu o persoană care să fie eventual simpatică președintelui României. Cred că ar fi  important ca Guvernul să își asume numiri curajoase în ceea ce înseamnă ministrul de la Justiție și de la IMM-uri, poate și alți miniștri, dacă este necesar, dar mai ales asumarea unei politici în domeniul Justiției. Nu se poate să avem un guvern PSD care să funcționeze doar pentru zona economică și socială. În domeniul Justiției, toate guvernele dreptei au avut ceva de formulat, o variantă. PNL, de exemplu, a elaborat Codurile Penale și acum pare amuzant că ar trebui ca ele să fie peticite tot de ei”, a explicat Adrian Năstase.

“Cred că această formulă ar fi foarte interesantă. Ar da dorința de a marca mai puternic această zonă, dar nu prin propuneri punctuale sau numiri punctuale, ci de o anumită abordare globală în ceea ce înseamnă domeniul justiției. Pe de altă parte, PSD ar putea să lanseze nu doar legea prevenției pentru firme, dar și în domeniul penal se va susține în continuare o formulă de represiune. Toate aceste lucruri ar trebui să intre într-o formulă mai largă și ar exista o bază pe care să fie avansate, de către un ministru al Justiției, care ar trebui să instrumentalizeze astfel de idei. Dezbaterea publică e bună, dar majoritatea parlamentară ar trebui să aibă un proiect de pus în discuție”, a conchis fostul premier.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close