Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Tema extrădării lui Hayssam, o diversiune a guvernanţilor

Adrian Năstase: Tema extrădării lui Hayssam, o diversiune a guvernanţilor

Adrian Năstase: Tema extrădării lui Hayssam, o diversiune a guvernanţilor
Sursa foto: Adrian Nastase
09 Ian 2010   •   12:36

Tema extrădării lui Omar Hayssam este o diversiune a guvernanţilor, pentru a deturna atenţia opiniei publice de la micşorarea pensiilor, a salariilor şi de la concedierile bugetarilor, sugerează Adrian Năstase, pe blogul său. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD descrie modul în care puterea încearcă să întoarcă atenţia de la măsurile nepopulare, către un alt subiect.

Interesul guvernanţilor de a scoate din atenţia românilor problemele spinoase cu care se vor confrunta în perioada următoare, poate fi bine servit printr-o diversiune, arată Adrian Năstase. În primul rând, este necesar ca populaţiei să i se abată atenţia către "un subiect controversat şi un personaj puternic negativ, în legatură cu care poate fi reorientata furia poporului". Un caz numai bun este ce al lui Omar Hayssam, scrie Adrian Năstase.

Următorii paşi sunt lansarea, pe surse, a unei ştiri care să readucă subiectul în atenţia opiniei publice.
Institutiile publice urmează să confirme un oarecare demers juridic. La dezbaterile în presă trebuie să participe persoane care se implică emoţional, fără să cunoasca subiectul din punct de vedere tehnic, scrie fostul prim-ministru.

Se adaugă informaţii picante, de exemplu "anumite avantaje economice, în ideea că atunci când va fi livrat infractorul se vor adăuga şi mai multe lăzi cu aur oferite ca bonus de statul sirian", continuă Adrian Năstase.

Cea mai importantă măsură, pentru ca diversiunea să se bucure de succes este ca ştirea să fie repetată, pentru a declansa din nou teme pentru dezbaterea public, precum persoanele negative de la Revoluţia din 1989, sau din politică.

În acest timpul, guvernanţii se pot ocupa lilniştiţi de tăiatul pensiilor, al salariilor, şi de concedieri, concluzionează Adrian Năstase.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Omar Hayssam
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close