Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Trimiterea mea în judecată, un nou test al Cotroceniului pentru identitatea şi autonomia PSD

Adrian Năstase: Trimiterea mea în judecată, un nou test al Cotroceniului pentru identitatea şi autonomia PSD

Adrian Năstase: Trimiterea mea în judecată, un nou test al Cotroceniului pentru identitatea şi autonomia PSD
Sursa foto: Adrian Nastase
20 Ian 2009   •   18:06

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase se apără pe propriul blog împotriva trimiterii sale în judecată în dosarul "Trofeul calităţii". În opinia lui Năstase acţiunea este dictată de către preşedintele Traian Băsescu care testează din nou PSD în perpectiva noului an electoral.
Fostul şef al Executivului leagă acţiunea de trimitere în judecată de chestiunea renumirii sefului DNA, dar şi de gestul PSD de a se afirma ca partid autonom de Traian Băsescu în contextul guvernării PDL-PSD. "Este, din nou, momentul în care trebuie să ne reafirmăm identitatea, ca partid, şi autonomia , chiar la guvernare fiind, faţă de Traian Băsescu. Este momentul în care am vorbit ferm despre priorităţile noastre ca partid şi ca reprezentanţi a milioane de români", mai scrie vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. "Pãcat cã sunt (suntem) din nou nevoiţi sã ne pierdem vremea cu astfel de diversiuni. Criza politică şi economică în care a băgat Băsescu ţara are nevoie de diversiuni, în fiecare zi, pentru acoperire", conchide Năstase.
Adrian Năstase a fost trimis marţi în judecată, alături de Irina Jianu şi de alte patru persoane, în legătură cu simpozionul ?Trofeul calităţii", care, potrivit DNA, a fost organizat pentru a masca strângerea unor sume de bani de la societăţi pentru campania electorală prezidenţială a social-democratului. În acest dosar, Năstase este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
"Situaţia este foarte clarã: s-a decis trimiterea mea în judecatã într-un dosar aberant (dosarul campaniei electorale din 2004) în care mi se reproşeazã fapte pentru care nu existã nici dovezi, nici responsabilitãţi legale imputabile mie. (...) Este dosarul despre cheltuielile de campanie din 2004, care a fost legat de numele meu pentru că eram preşedinte de partid la acea dată şi contracandidatul lui Traian Basescu. Ar fi putut să clarifice acest dosar de mult timp, dacă ar fi vrut. De ce abia acum? Rãspunsul este clar şi îl ştiţi cu toţii. Este anul campaniei prezidenţiale", scrie fostul premier pe blogul său.
Năstase conchide ironic. "Puteţi compara, astãzi, nobleţea atitudinii preşedintelui Obama faţã de contracandidatul sãu la prezidenţiale cu atitudinea rãzbunãtoare timp de patru ani a lui Bãsescu. Sper ca românii sã voteze cu mai multã atenţie în noiembrie. Altfel, chiar vor pleca mulţi în Congo", mai afirmă deputatul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase DNA judecata test PSD autonomie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close