Antena 3 CNN Politică Adrian Severin: Băsescu ar face un serviciu României dacă nu ar mai candida

Adrian Severin: Băsescu ar face un serviciu României dacă nu ar mai candida

Adrian Severin: Băsescu ar face un serviciu României dacă nu ar mai candida
Sursa foto: adrian severin
05 Mai 2009   •   13:18

Traian Băsescu ar face un mare serviciu României în plan european dacă nu ar mai candida la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, susţine Institutul Social Democrat ?Ovidiu Şincai, într-un raport asupra influenţei ţării noastre în Uniunea Europeană.
?Recâştigarea respectului internaţional de către România nu poate fi realizată decât de un nou preşedinte, deoarece Traian Băsescu şi-a epuizat resursele de credibilitate în plan internaţional. Ca atare, îi recomandăm preşedintelui în funcţie să nu mai candideze pentru un nou mandat?, se arată în documentul realizat de institutul de casă al PSD. Social democraţii conduşi de Adrian Severin îl acuză pe şeful statului că a izolat România în plan internaţional, prin numeroase gesturi şi declaraţii publice.
?Amintesc ultima ispravă: într-un moment în care noi ne doream să eliminăm orice bănuială în implicarea României în evenimentele de la Chişinău, exact în acel moment, preşedintele vine cu o declaraţie în Parlament care pune gaz pe foc?, a declarat, într-o conferinţă de presă, Severin, citat de Cotidianul.

Analiza mai subliniază ?situaţia penibilă? în care România este reprezentată la lucrările Consiliului European, unde premierul a devenit un fel de purtător de cuvânt al preşedintelui.
În ce priveşte desemnarea unui comisar european de către partidul care câştigă alegerile europarlamentare, cum vrea Mircea Geoană, institutul aprecia că desemnarea acestuia nu trebuie să ţină cont de apartenenţe politice, importante fiind calităţile sale pentru necesităţile Uniunii Europene şi ale României.
În acest sens se recomandă ţintitrea unui post la ?Energie?, ?Extindere?, ?Politică regională?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close