Antena 3 CNN Politică Adrian Țuțuianu: „Rusia este în situația în care încearcă să își afirme statutul de putere, iar noi trebuie să ne protejăm interesele naționale”

Adrian Țuțuianu: „Rusia este în situația în care încearcă să își afirme statutul de putere, iar noi trebuie să ne protejăm interesele naționale”

Adrian Țuțuianu: „Rusia este în situația în care încearcă să își afirme statutul de putere, iar noi trebuie să ne protejăm interesele naționale”
30 Iul 2017   •   19:34

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a vorbit în emisiunea „Descoperiți”, de la Antena 3, despre conflictul cu Rusia.

În contextul în care Dmitri Rogozin a făcut afirmații dure la adresa României, „așteptați-vă la un răspuns, nemernicilor”, ministrul Apărării a spus că „nu este cazul să escaladăm noi prin alte declarații ceea ce a spus domnul Rogozin”.

„Suntem membrii ai NATO și ai Uniunii Europene și comportamentul nostru ca țară se desfășoară în limitele obligațiilor pe care le avem cu cele două structuri euro-atlantice. Scutul de la Deveselu nu este ofensiv, este defensiv,  iar consolidarea capacităților noastre de apărare nu înseamnă că intrăm într-o logică de agresiune, ci într-o logică a apărării intereselor naționale”, a mai precizat Adrian Țuțuianu.

„Rusia este în situația în care încearcă să își afirme statutul de putere, iar noi trebuie să ne protejăm interesele naționale. Eu rămân în aceeași notă a decenței la care mă obligă funcția pe care o am”, a mai precizat ministrul.

Declarațiile ministrului Alărării vin în contextul în care vizita vicepremierului Dmitri Rogozin la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spaţiul său aerian. Aeronava a fost redirecţionată către Minsk, după ce a survolat un timp spaţiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close