Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: De când îi ticăie ceasul, Băsescu vrea să arate că încă e în putere

Adrian Ursu: De când îi ticăie ceasul, Băsescu vrea să arate că încă e în putere

Adrian Ursu: De când îi ticăie ceasul, Băsescu vrea să arate că încă e în putere
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    10 Sep 2014   •   20:11

Adevăratul sens al disputei privind desemnarea Corinei Creţu în calitate de comisar european era influenţa, a declarat Adrian Ursu, adăugând că Băsescu vrea să arate că încă e în putere.

"Miza disputei era influenţa: cine are trecere mai mare în noua structură politico-administrativă de la Bruxelles? Până acum constataserăm toţi că Băsescu avea nişte intrări foarte bune acolo, avea oamenii pe care îi informa unilateral şi oamenii pe care îi dezinforma oră de oră prin servanta sa Monica Macovei", a spus Adrian Ursu, miercuri seară, la Antena 3.

Jurnalistul este de părere că Traian Băsescu ar fi dorit, în baza acestei influenţe, să-i iasă jocurile.

"A vrut să-i iasă jocurile în a-şi desemna tot omul său acolo şi anume pe Dacian Cioloş, pe care l-a pus comisar european după ce acesta a servit în chestiuni murdare(...). Pasul doi însemna o sabotare a propunerii lui Ponta dacă nu iese omul lui (Dacian Cioloş-n.red.)", a mai spus jurnalistul.

"De când îi ticăie ceasul, Traian Băsescu vrea să arate că încă e în putere, că încă mai are butoane, încă mai poate să bage oameni în închisoare, încă poate să dirijeze serviciile secrete. Acelaşi lucru vroia să facă şi în relaţia cu Bruxelles-ul sau cu Statele Unite. În ultima vreme constatăm că nu-i mai iese nici cu Statele Unite, nici cu Bruxelles-ul. Eu zic că e o schimbare bună", a adăugat Adrian Ursu.

Şi jurnalistul Radu Tudor a vorbit, în emisiunea "La ordinea zilei" despre desemnarea Corinei Creţu în calitate de comisar european pentru Politică Regională, comentând declaraţiile lui Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

Potrivit lui Radu Tudor, "Traian Băsescu este o glumă tristă a României".

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei".

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close