Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: Nu poţi schimba un Guvern, o formulă politică rezultată din alegeri, pe baza unei acţiuni unilaterale

Adrian Ursu: Nu poţi schimba un Guvern, o formulă politică rezultată din alegeri, pe baza unei acţiuni unilaterale

Adrian Ursu: Nu poţi schimba un Guvern, o formulă politică rezultată din alegeri, pe baza unei acţiuni unilaterale
07 Iun 2015   •   12:29

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că nu are nicio intenție de a se lupta cu justiția, dar a precizat că se consideră nevinovat și că acuzarea sa are legătură cu schimbarea Guvernului.

Adrian Ursu a intervenit telefonic la Antena 3, unde a vorbit despre situaţia premierlui, dar şi despre momentul de cumpănă politică prin acre trece ţara noastră.

"Este decizia lui Victor Ponta, a colegilor, aceea de a nu demisiona. Cert este că nu poţi schimba un Guvern, o formulă politică rezultată din alegeri, pe baza unei acţiuni unilaterale. Nu vorbim de un act de justiţie ", a declarat acesta.

"Până nu există o sentinţă, nimeni, nici măcar Victor Ponta, nu este vinovat", a mai adăugat Adrian Ursu.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin mo?iunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close