Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: O presiune din ce în ce mai puternică pusă pe judecători, de către procurori

Adrian Ursu: O presiune din ce în ce mai puternică pusă pe judecători, de către procurori

Adrian Ursu: O presiune din ce în ce mai puternică pusă pe judecători, de către procurori
12 Iun 2014   •   17:34

Dan Voiculescu a declarat, joi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, că dosarele sale NU se vor prescrie, pentru că nu doreşte acest lucru.

Declaraţiile sale răspund dezinformărilor din dosarul Telepatia, lansate de Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi pune presiune pe judecători pentru a da o decizie cât mai rapidă în dosarul Telepatia, pe motiv că faptele s-ar putea prescrie. Asta în condiţiile în care Dan Voiculescu a făcut încă din 20 februarie o cerere de continuare a procesului penal, prin care să nu se ia în calcul o eventuală prescriere.

Varujan Vosganian, Gerogică Severin şi Adrian Ursu au fost invitaţii ediţiei de astăzi ai emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoiescu", unde au comentat declaraţiile lui Dan Voiculescu.

"Este tare informaţia! Faptul că cineva aflat într-un dosar ca inculpat la vremea respectivă, potrivit vechiului Cod Penal, face o cerere să se continue procesul deşi survenise prescripţia în favoarea sa. Cred că este o premieră în spaţiul judiciar românesc, ca cineva să ceară continuarea procesului deşi ar fi putut beneficia de prescriere, tocmai pentru a lămuri un judecător şi un calendar, nevinovăţia sau vinovăţia ", a declarat Adrian Ursu.

"De partea cealaltă, ceea ce am văzut într-adevăr în aceste zile, profesorul Vociulescu spunând că acesta este un motiv foarte serios de îngrijorare, este o presiune din ce în ce mai puternică  pusă pe judecători de către procurori. Este ceva faţă de care ar trebui să se impună o reacţie", a mai continuat acesta.

"Am avut acea sesizare făcută la CSM împotriva judecătorului care a dispus cercetarea în stare de libertate a lui Radu Mazăre. O decizie pe care judecătorul o ia în mod suveran, dacă judecă în stare de libertate sau în satre de arest un suspect. ei bine, pentru acea sentinţă a fost reclamat la CSM judecătorul respectiv ", a declarat Adrian Ursu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close