Antena 3 CNN Politică Adriana Petcu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apelor și Pădurilor

Adriana Petcu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apelor și Pădurilor

Adriana Petcu, BIOGRAFIE. Cine este ministrul propus al Apelor și Pădurilor
03 Ian 2017   •   16:55

 

Buzoianca Adriana Petcu va conduce Ministerul Apelor şi Pădurilor, conform anunţului făcut marţi de Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Deţine funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, cu sediul în Buzău, funcţie care va rămâne vacantă după preluarea portofoliului. Ea a fost acuzată de ANI, în 2014, de conflict de interese, amintește Adevarul.ro.

În decembrie 2014, Adriana Petcu a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate care o găsea în conflict de interese, pe motiv că “în exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea”, în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către PETCU ADRIANA a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”. (comunicat ANI).  

Adriana Petcu a contestat în justiţie decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a pierdut în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, soluţia fiind pronunţată în şedinţa publică din 24 aprilie 2015. Marţi, Liviu Dragnea a anunţat că Adriana Petcu a câştigat definitiv procesul.

Adriana Petcu este director al Direcţiei Apele Române Buzău-Ialomiţa din martie 2010, fiind susţinută la acea vreme de fostul Partid Democrat Liberal, organizaţia judeţeană Buzău. 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close