Antena 3 CNN Politică Adriean Videanu: ARD nu a adus nimic ca aport electoral PDL

Adriean Videanu: ARD nu a adus nimic ca aport electoral PDL

Adriean Videanu: ARD nu a adus nimic ca aport electoral PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Dec 2012   •   16:27

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat miercuri că Alianţa România Dreaptă nu a adus procente în plus PDL la alegerile parlamentare şi s-a declarat un suporter al continuării consolidării dreptei.

"Eu cred că această construcţie, ARD, nu e vina nici a Forţei Civice, nici a PNŢCD. În schimb, construcţia în sine nu a adus nimic ca aport electoral Partidului Democrat Liberal. Dar vor fi aspecte pe care le vom discuta şi analiza în mod obiectiv", a declarat Adriean Videanu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, formal, alianţa este desfiinţată, având în vedere că a fost constituită în vederea alegerilor parlamentare şi a subliniat că rămâne un suporter al consolidării dreptei.

"Este o realitate că Alianţa România Dreaptă este desfiinţată. ARD este o alianţă electorală care şi-a epuizat misiunea în urma rezultatului scrutinului. Sigur că vom discuta. Eu sunt suporterul continuării consolidării construcţiei de dreapta care eu zic că are potenţial în România. Din păcate, cauzele care au determinat acest scor le vom analiza şi o să vi le spunem după întâlnirile noastre în fiecare formaţiune politică. Dacă le vom face cu maturitate şi cu realism vom da şi un sentiment de încredere celor care au stat acasă şi nu au ieşit la vot şi cred în valorile de dreapta", a explicat Videanu.

Întrebat dacă ieşirile publice ale şefului statului au avut un impact negativ sau pozitiv în ceea ce priveşte scorul electoral obţinut de ARD, liderul PDL a spus că în opinia sa "ieşirea preşedintelui a avut darul să mobilizeze electoratul nostru".

"Sunt împotriva teoriilor care spun că aceste ieşiri au avut darul să polarizeze ceea ce s-a întâmplat în timpul referendumului. Dacă acest lucru ar fi avut darul să polarizeze ceea ce s-a întâmplat la referendum am fi avut acele şapte milioane de cetăţeni. În momentul de faţă USL chiar are o problemă în a explica unde sunt cei 7,4 milioane de cetăţeni pe care i-au invocat toată vara. Au înveninat o societate întreagă cu cei 7,4  milioane. Nu cumva frauda şi-a făcut şi ea loc între 7,4 milioane şi 4,3 milioane. Care să fi fost motivaţia celor care au venit în vară să voteze suspendarea preşedintelui şi să nu vină să voteze USL la aceste alegeri ? Pentru că tema lor de campanie a fost aceeaşi ca şi în vară: jos Băsescu. Cu alte cuvinte ar trebui, dacă ar avea decenţă USL, să explice cum văd dânşii acest aspect", a încheiat Videanu.









×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close