Antena 3 CNN Politică Afacerea care i-a adus primarului din Piteşti dosar penal. Tudor Pendiuc, reţinut pentru o mită 1 milion de euro

Afacerea care i-a adus primarului din Piteşti dosar penal. Tudor Pendiuc, reţinut pentru o mită 1 milion de euro

Afacerea care i-a adus primarului din Piteşti dosar penal. Tudor Pendiuc, reţinut pentru o mită 1 milion de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2014   •   08:59

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc şi Valentin Vişoiu, partenerul ginerelui preşedintelui în retrocedările ilegale, vor fi duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pendiuc şi Vişoiu au fost reţinuţi într-un dosar privind şpăgi uriaşe legate de transportul public în Piteşti.

Procurorii îl acuză pe Valentin Vişoiu că ar fi încasat lunar un milion şi jumătate de lei de la primăria condusă de Tudor Pendiuc pentru că autobuzele sale asigurau transportul piteştenilor.

Pentru ajutorul dat lui Vişoiu, primarul Pendiuc ar fi primit o mită de 1 milion de euro.

În acelaşi dosar a fost reţinută şi fiica cea mare a edilului, Ema Pendiuc. Ea este acuzată de complicitate la luare de mită.

După ce a fost audiat de procurorii anticorupţie mai bine de 8 ore, Tudor Pendiuc a părăsit sediul DNA în cătuşe. Odată cu el a fost reţinut şi Valentin Vişoiu, cel mai important partener de afaceri al ginerelui preşedintelui.

Valentin Vişoiu este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi dat şpagă un milion de euro primarului Tudor Pendiuc, pentru a i se atribui un contract public privind transportul public din Piteşti. În plus, afaceristul păstra şi încasările de pe bilete.

Potrivit unor surse, o parte din mita oferită de Vişoiu a fost un apartament de lux într-un complex rezidenţial în Capitală. Locuinţa în valoare de aproximativ 130.000 de euro, era folosită de una dintre fiicele primarului, Ema Pendiuc. Ea a fost reţinută alături de tatăl ei, pentru complicitate la luare de mită.

Unii dintre consilierii locali spune că încă din 2007 au existat suspiciuni legate de contractul semnat cu firma lui Vişoiu. Totuşi, s-a votat prelungirea contractului.

În acelaşi dosar a mai fost reţinut şi omul de afaceri Constantin Scarlat. Dar au fost audiate mai multe persoane, printre care şeful, Publitrans Piteşti şi şeful Direcţiei Tehnice şi de Urbanism din Primăria Piteşti, Emilian Nechita.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close