Antena 3 CNN Politică Afacerea secolului | Oamenii lui Cioloş s-au cuplat la miliardele PNRR

Afacerea secolului | Oamenii lui Cioloş s-au cuplat la miliardele PNRR

Apar informaţii bombă despre fostul ministru al Digitalizării, Cristian Ghinea, acum consultant pe implementarea banilor din PNRR. Începe să îşi construiască echipa de experţi.

Afacerea secolului | Oamenii lui Cioloş s-au cuplat la miliardele PNRR
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2022   •   21:35

Cei mai mulţi sunt vechi colaboratori ai lui Ghinea încă din primul său mandat de ministru al Fondurilor Europene, de pe vremea guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş.

Însă cel mai spectaculos colaborator al fundaţiei lui Ghinea - "O ţară ca afară" este nimeni alta decât celebra Ioana Mihăilă, ultimul ministru USR al Sănătăţii, succesoarea lui Vlad Voiculescu şi cea care ar fi trebuit să promoveze apariţia controversatei Agenţii de Investiţii în Sănătate cu un buget de 10 miliarde de euro, inclusiv prin PNRR.

Asociaţia "O ţară ca afară" se ocupă exclusiv de aceste măsuri din PNRR şi lucrează cu două rânduri de echipe: una oficială condusă de Cristian Ghinea, ca preşdeinte al asociaţiei, şi una formată din experţi afiliaţi.

Primul dintre aceşti experţi este nimeni alta decât urmaşa lui Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătăţii, celebra Ioana Mihăilă. Aceasta se ocupă în cadrul asociaţiei de componenta de sănătate din PNRR, cu un buget de 2,5 miliarde de euro.

Mai departe, din echipa de experţi a ONG-ului lui Ghinea mai face parte Horaţiu Cosma. Acesta este într-un fel sau altul reprezentantul lui Cătălin Drulă în asociaţia lui Ghinea deoarece Cosma este membru al unei alte asociaţii - Pro Infrastructura. De altfel, în anul 2016, Horaţiu Cosma a ocupat funcţia de consilier la cancelaria fostului premier tehnocrat, actualul preşedinte al USR-PLUS Dacian Cioloş, notează jurnalul.ro.

La finalul anului 2022, Cosma a devenit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în mandatului lui Cătălin Drulă.

Un al treilea expert afiliat al asociaţiei se numeşte Florin Andrei şi este fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, iar al patrulea este George Gârbacea este ex-preşedintele de anul trecut al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Antena 3 vă dezvăluia în urmă cu câteva săptămâni că, în Ajun de Crăciun, ministrul USR anunţa că şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte şi membru în Biroul Naţional al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022. Motivul? Unul bănos.

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea PNRR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close