Antena 3 CNN Politică AFP: Premierul român este supus luni unei duble presiuni, din partea justiţiei şi Parlamentului

AFP: Premierul român este supus luni unei duble presiuni, din partea justiţiei şi Parlamentului

AFP: Premierul român este supus luni unei duble presiuni, din partea justiţiei şi Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Sep 2015   •   12:09

Premierul român, Victor Ponta, este supus luni unei duble presiuni, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde începe procesul său pentru corupţie, dar şi a Parlamentului, unde opoziţia va depune o moţiune de cenzură, comentează AFP în pagina online.
   
Ponta, care a împlinit duminică 43 de ani, a respins până acum apelurile la demisie, susţinându-şi nevinovăţia.
   
El nu a anunţat dacă va participa la această primă audiere la ICCJ, consacrată unor probleme de procedură şi pentru care prezenţa sa nu este necesară.
   
Primul şef al unui Guvern român nevoit să se apere în faţa unui tribunal în timp ce încă se află în funcţie, social-democratul este acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în perioada 2007-2011, în calitate de avocat.
   
Procurorii nu au putut însă să înceapă urmărirea în acest caz deoarece Parlamentul, în care coaliţia de centru-stânga dispune de o majoritate confortabilă, a refuzat să ridice imunitatea parlamentară a lui Ponta.
   
Aflat la putere din 2012, acesta a afirmat că intenţionează să îşi exercite mandatul până la capăt, adică până în 2016, dând asigurări că va "respecta decizia judecătorilor, oricare ar fi ea".
   
Într-un mesaj postat joi pe contul său de Facebook, el l-a criticat pe procurorul responsabil de dosarul său, apreciind că este "total neprofesionist" şi acuzându-l că "inventează fapte şi situaţii".

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close