Antena 3 Politică Ministrul Agriculturii avertizează: "România se confruntă cu două amenințări foarte grave! Ar fi o catastrofă!"

Ministrul Agriculturii avertizează: "România se confruntă cu două amenințări foarte grave! Ar fi o catastrofă!"

de G.S.    |    03 Sep 2016   •   18:46
Ministrul Agriculturii avertizează: "România se confruntă cu două amenințări foarte grave! Ar fi o catastrofă!"

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat sâmbătă, la Pericei, că România se confruntă în prezent cu două ameninţări foarte grave în ceea ce priveşte posibilitatea pătrunderii din ţările vecine a unor maladii la porcine şi bovine, boli ce ar produce o adevărată catastrofă economică în ţara noastră.

"La nord, în Ucraina, avem pesta porcină africană prezentă şi în alte state membre în care a fost această pestă s-au înregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofă economică pătrunderea acestei maladii în România şi, respectiv, în Ungaria. La sud avem dermatoza nodulară bovină, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, în urma vaccinului se pare că a fost stabilizată, dar trebuie să ne asigurăm că nu pătrunde şi în cele două state, în România şi Ungaria", a precizat Achim Irimescu, prezent sâmbătă, la Pericei, pentru o întâlnire cu omologul său maghiar, Fazekas Sandor.

Ministru Agriculturii a adăugat că a discutat cu Fazekas Sandor despre o colaborare mai intensă pe partea serviciilor veterinare.

"Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca să avem o colaborare mai intensă, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru că uitaţi, avem două ameninţări foarte grave", a subliniat sursa citată.

Achim Irimescu a adăugat că în 8-9 septembrie va fi o reuniune la Sofia, cu participarea miniştrilor din zonă şi a comisarului european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, în care se vor discuta măsurile de preîntâmpinare a acestor maladii.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close