Antena 3 CNN Politică Ajutor de 1,2 miliarde de lei de la Guvern pentru fermierii români | Anunţul lui Marcel Ciolacu

Ajutor de 1,2 miliarde de lei de la Guvern pentru fermierii români | Anunţul lui Marcel Ciolacu

Guvernul a aprobat două hotărâri prin care peste 1,2 miliarde lei vor ajunge la fermierii români.

Ajutor de 1,2 miliarde de lei de la Guvern pentru fermierii români | Anunţul lui Marcel Ciolacu
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   17:00

Este vorba despre proiectele de Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ANT (ajutoarele naţionale tranzitorii) pentru anul de cerere 2023, atât în sectorul vegetal, cât și în cel zootehnic.

Anunţul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu. 

"Am aprobat două hotărâri prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal și zootehnic în contul cererilor depuse în decursul anului trecut.

Fondurile reprezintă ajutoarele naționale tranzitorii finanțate din fonduri europene. De aceste sume vor beneficia peste 550 de mii de fermieri din sectorul vegetal și 200 de mii de fermieri din cel zootehnic", a spus premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Mai exact, 670 de milioane de lei pentru crescătorii de animale și 438 de milioane de lei pentru cultivatori, în contul cererilor depuse de fermieri în cursul anului trecut.

De asemenea, potrivit ministrului Agriculturii, Florin Barbu, 109 milioane lei vor fi direcționate pentru plata ajutorului destinat susținerii producției de legume cultivate în spații protejate. Este vorba despre ciclul II al producției de tomate și celelalte legume cultivate în serii și solarii.

"Îi susținem pe cei care produc hrană românească, sănătoasă, îi susținem pe românii care muncesc pentru români și investesc în agricultura românească", a scris ministrul Agriculturii, Florin Barbu pe Facebook. 

60 de miliarde de lei vor fi investiți în agricultură, în 2024

Potrivit Ministerului Agriculturii există planuri pentru a aloca aproape 60 de miliarde de lei, prin intermediul creditelor bugetare și creditelor de angajament, pentru a sprijini dezvoltarea agriculturii și a mediului rural din România.

Aceste resurse sunt dedicate pentru a iniția sesiunile de depunere a proiectelor în decursul anului 2024. Ele sunt destinate să acopere atât campania finală din 2023, cât și cea din anul 2024, asigurând realizarea plăților corespunzătoare.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close