Antena 3 CNN Politică ALDE cere reguli noi în coaliția de guvernare

ALDE cere reguli noi în coaliția de guvernare

ALDE cere reguli noi în coaliția de guvernare
06 Feb 2017   •   15:52

ALDE cere reguli noi în coaliția de guvernare. În cadrul ședinței conducerii partidului, a fost propus un protocol de funcționare a Coaliției de guvernare care prevede că deciziile luate fără semnătura copreședinților sunt nule, potrivit unor surse parlamentare, scrie Libertatea.

Propunerea a venit din partea copreședintelui Daniel Constantin, care a avut o poziție fermă de susținere a protocolului, nemultumit de modul în care se iau deciziile în coaliție.

Potrivit documentului propus de cei de la ALDE, protocolul asigură legitimitatea tuturor acțiunilor politice și guvernamentale promovate de către partidele din cadrul coaliției de guvernare.

Protocolul urmărește o asumare comună a prevederilor programului de guvernare și a aplicării lor, prin consens și dezbateri în cadrul coaliției de guvernare. Obiectivul principal al protocolului este asigurarea unei guvernări responsabile, transparente. Printre altele, protocolul prevede explicit urmatoarele masuri si actiuni pentru functionarea coalitiei de guvernare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close