Antena 3 CNN Politică ALDE şi PMP intră la guvernare, pe ușa din spate

ALDE şi PMP intră la guvernare, pe ușa din spate

ALDE începe să se lipească de Guvernul PNL, după ce la negocieri au cerut să fie un Cabinet monocolor. Astfel, mai mulţi politicieni apropiaţi de ALDE au primit funcţii în Executiv. Pe lângă oamenii lui Tăriceanu, tot mai mulţi PMP-işti îşi fac loc în noua echipă guvernamentală.

ALDE şi PMP intră la guvernare, pe ușa din spate
Sursa foto: Foto: ALDE/ Facebook
13 Dec 2019   •   14:55

Iulian Octavian Stana, fost lider al organizaţiei municipale ALDE Arad, a fost desemnat de Orban secretar de stat la Ministerul Mediului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Stana a mai fost secretar de stat la acelaşi minister şi în Guvernul Dăncilă. Stană a plecat din Guvern odată cu retragerea ALDE de la guvernare, scrie adevarul.ro.

O funcţie a primit şi Liviu Dumitraşcu, funcţionar apropiat de ALDE, numit prefect al judeţului Teleorman. Surse politice susţin că numirea acestuia a fost susţinută de deputatul ALDE de Teleorman. Dumitraşcu a mai fost prefect în perioada 2013-2014 şi în perioada octombrie 2016 – martie 2017.

Şi PMP a reuşit să-şi planteze mai mulţi oameni în funcţii guvernamentale. De exemplu, Valeriu Lupu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar Romulus Lucian Iaru a ajuns secretar general adjunct al Guvernului.

×
Subiecte în articol: ALDE PMP
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close