Antena 3 CNN Politică ALDE - PRO România: Guvernul a închis școlile, instituind o falsă stare de urgență. Nu distrugeți viitorul copiilor noștri!

ALDE - PRO România: Guvernul a închis școlile, instituind o falsă stare de urgență. Nu distrugeți viitorul copiilor noștri!

ALDE și PRO România susţin redeschiderea şcolilor, spunând că rata de infectare cu coronavirus sub 1% arată, ce spune şi OMS, că unităţile de învăţământ nu sunt focare de infecţie.

ALDE - PRO România: Guvernul a închis școlile, instituind o falsă stare de urgență. Nu distrugeți viitorul copiilor noștri!
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    13 Noi 2020   •   14:00

În plus, reprezentanții PRO România din Parlament vor susține ca școlile să rămână deschise, după cum s-a decis la congresul reunit ALDE – PRO România, se arată în mesajul postat vineri de ALDE, pe Facebook.

"Redeschideți școlile! Nu distrugeți viitorul copiilor noștri!

ALDE: Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile

Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile, cu toate că ministrul Educației însuși, Monica Anisie, a recunoscut că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%. 

Printr-o scamatorie logică și bizară, același ministru a declarat că închiderea școlilor ar fi, de fapt, "o măsură de solidaritate cu medicii din spitale".

Rata de infectare "sub 1%" dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali - că școlile trebuie să rămână deschise / că nu școlile sunt focare de infectare.

În cadrul congresului reunit ALDE – PRO România s-a decis ca reprezentanții PRO România din Parlament să susțină ca școlile să rămână deschise, personalul didactic și nedidactic să fie testat, condițiile de igienă și protecție implementate, dar școlile să rămână deschise (doar acelea în care se constată un număr semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!

ALDE: Rata de infectare "sub 1%" dovedește că școlile trebuie să rămână deschise 

PRO România propune un pachet de măsuri susținute de ALDE pentru a redeschide școlile în siguranță:

- Testarea săptămânală a tuturor profesorilor și a personalului auxiliar din școli.

- Redeschiderea în toate școlile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

- Închiderea școlilor doar atunci când rata de infectare este de peste 10% din totalul elevilor și personalului. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională de 1%.

- Reducerea, pe perioada de crizei medicale, a numărului de materii școlare predate pentru a reduce timpul petrecut în școală și pentru a diminua numărul de elevi din clase.

În PROmisiunea noastră de a scoate țara din criză, redeschiderea școlilor este una dintre cele 5 măsuri pe care le aplicăm din prima zi!", este mesajul transmis, vineri, pe pagina de Facebook a ALDE.

×
Subiecte în articol: ALDE coronavirus şcoli
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close