Antena 3 CNN Politică Alegerea primarilor în două tururi, zi decisivă pentru Guvernul Orban

Alegerea primarilor în două tururi, zi decisivă pentru Guvernul Orban

Guvernul ar putea adopta astăzi, în ședința care începe la ora 14.00, decizia privind alegerea primarilor în două tururi.

Alegerea primarilor în două tururi, zi decisivă pentru Guvernul Orban
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
16 Ian 2020   •   08:33

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că "este posibil" ca o decizie privind alegerea primarilor în două tururi să fie luată joi.

Întrebat despre adoptarea unei ordonanţe de urgenţă referitoare la alegerea primarilor în două tururi, Orban a răspuns că atunci când va fi luată o decizie, aceasta va fi făcută publică.

"Când vom lua o decizie o vom face publică. Cu siguranţă, PNL are ca obiectiv alegerea democratică a primarilor cu 50% plus unu dintre cetăţenii care se prezintă la vot, o alegere care se consideră legitimitate şi şansa comunităţii locale de a alege o persoană care, într-adevăr, să se bucure de încrederea unei majorităţi clare a comunităţii locale. V-am spus că suntem în curs de analiză şi vom finaliza această analiză cât de curând privitor la cele trei posibile variante - dezbaterea parlamentară, angajarea răspunderii sau ordonanţă de urgenţă. Când vom lua o decizie o vom prezenta", a precizat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a fost întrebat dacă angajarea răspunderii n-ar fi o variantă mai bună.

"Tocmai din acest motiv suntem într-o analiză foarte serioasă. Ştiţi foarte bine că eu, de-a lungul timpului, am luat poziţie împotriva unor ordonanţe de urgenţă şi folosirea ordonanţei de urgenţă. Vrem s-o facem numai în situaţii în care într-adevăr există un temei extrem de solid şi există şi o bază constituţională. Dar, evident, şi ordonanţa de urgenţă este în analiză. Când vom lua o decizie o vom anunţa. Nu peste mult timp", a mai spus premierul. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alegeri Guvernul Orban
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close