Antena 3 CNN Politică Tensiuni uriașe în PNL. Liberalii încearcă să evite un dezastru la alegeri, după OUG pentru privatizare Sănătății

Tensiuni uriașe în PNL. Liberalii încearcă să evite un dezastru la alegeri, după OUG pentru privatizare Sănătății

ALEGERI ANTICIPATE 2020. Entuziasmul PNL pentru anticipate a scăzut dramatic din cauza ministrului Sănătății Victor Costache. Ordonanţa girată de acesta, care dă liber spitalelor private la banii publici, va lovi puternic în procentul pe care liberalii sperau să îl obţină la parlamentare.

Tensiuni uriașe în PNL. Liberalii încearcă să evite un dezastru la alegeri, după OUG pentru privatizare Sănătății
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Feb 2020   •   12:26

Analizele făcute de partid arată proporţia dezastrului, aşa că vectorii de opinie ai PNL au primit sarcină de serviciu să repare pagubele produse. 

Potrivit surselor citate de Antena 3, liberalii pregătesc o campanie prin care să vină cu legi care să îi ajute să câștige capital de imagine în fața electoratului, pentru astfel amorsa impactul negativ al ordonanțelor din Sănătate.

Ludovic Orban a explicat că ordonanţa de urgenţă în domeniul sănătăţii aduce mai multe beneficii pacienților.

"Prin intermediul acestei ordonanţe de urgenţă, practic dăm dreptul pacienţilor să-şi aleagă unitatea spitalicească prin care să beneficieze de serviciile medicale care sunt decontate, programele. Practic, permite ca cetăţenii să apeleze şi la unităţi spitaliceşti private. Aici sunt două lucruri. Prin intermediul acestei ordonanţe de urgenţă am prorogat termenul de intrare vigoare a Ordonanţei 27 care a fost adoptată de Guvernul PSD, care se bate cu cărămida în piept că e împotriva coplăţii şi contribuţiilor financiare suplimentare. Practic, coplata în spitalele private şi contribuţiile financiare private, care erau introduse în Ordonanţa 27, sunt prorogate până anul viitor. Am interzis ca şi în unităţile publice şi în unităţile private pacienţii care beneficiază de tratamente, de procedură în cadrul programelor de sănătate (...) este interzis pentru unităţile spitaliceşti să le ceară orice fel de sumă suplimentară faţă de serviciile care sunt decontate celor care sunt incluşi în program", a explicat Orban.

×
Subiecte în articol: Victor Costache Ministrul Sanatatii
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close