Antena 3 Politică Cât ne costă alegerile locale din 2016

Cât ne costă alegerile locale din 2016

de G.S.    |    11 Feb 2016   •   01:12
Cât ne costă alegerile locale din 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres
350 de milioane de lei ne vor costa alegerile locale din acest an, care vor avea loc pe 5 iunie. Guvernul a aprobat data, dar şi modul în care se va vota. Campania electorală va începe pe 6 mai şi se va încheia pe 4 iunie, iar  depunerea candidaturilor va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie şi vor rămâne definitive după 4 mai.

Guvernul a adoptat hotărârile privind organizarea alegerilor locale cu un singur tur de scrutin în cazul primarilor.

A fost confirmată data de 5 iunie pentru ca românii să meargă la urne şi să-şi desemneze aleşii locali.


Aspiranţii la fotoliile de primar şi cele de consilier local sau judeţean îşi pot depune candidaturile începînd cu 11 aprilie pînă pe 26 aprilie, urmînd apoi perioada de depunere a contestaţiilor. 4 mai este termenul limită pentru pentru definitivarea candidaturilor.

Startul campaniei electorale va fi dat pe 6 mai, cu 30 de zile înaintea alegerilor,  iar o zi mai tîrziu, pe 7 mai, ar urma să se stabilească, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot. Campania electorală se va încheia pe 4 iunie, ora 7.00.


În suma alocată de la bugetul de stat pentru alegerile din iunie sînt incluse şi fondurile pentru plata indemnizaţiilor membrilor birourilor electorale de circumscriptie, ale birourilor electorale ale sectiilor de votare şi ale aparatului tehnic auxiliar al acestora. Dar şi cele pentru plata a 180 de operatori care vor introduce în sistem datele de identificare a votanţilor.
 

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close